Amd fx6100 Color master hyper T4 Overclock

BrotherTwo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde hyper 212 evo fanımın yapraklarını kırdım. Ram slotlarını tıkadığı için biraz uğraşırken çat diye yapraklar elimde kaldı. Bugün vatandan hyper T4 fan aldım. Amd fx 6100 bildiğiniz gibi stok hızı 3.3 ghz. Biostan çarpanı 20x yapıp 4.0 ghz ye getirdim. Boşta sıcaklık 16 derece 25 derece arası, yükte 49 47 derece arası. Sorun şu ki ben Voltaj vermedim voltaj verme konusunda acemiyim bu yüzden hiç voltaj vermeden bu seviyeye getirdim. Ana kartım bu arada m5a78l-M lx3. Benim sorum şu voltaj vermeden nereye kadar çıkabilirim ? Bir kaç arkadaşın yardımıyla hyper 212 evo ile 4.7 ghz ye çıkmıştım ancak voltaj verme işlemini ben yapmadım ve takip edemedim. 4.5 4.7 seviyesi bir yere çıkarmayı planlıyorum ama ne kadar voltaj vermeliyim ?

Voltaj değerleri ile hiç oynamadım şuan.

Target voltage
Cpu VID :1.2750 V
NB VID :1.2250 v
DRAM Voltage 2.205 V
HT Voltage: 1.380 V

Current Voltage
CPU VID sürekli değişiyor
0.8875 V
1.2750 V Arası
NB VID 1.2250 V
DRAM Voltage 39.840 V

Ne kadar voltaj arttırmalıyım ? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Biraz araştırdım ve 4.5 ghz için 1.404 Voltaj verilmiş ? Bu değerde bir voltaj verip 4.5 ghz yapmalımıyım ?

Teşekkür ederim. 1.5 Voltaj üstü zaten sakat olduğunu biliyorum. Her işlemcinin aynı performansı vermediğini şans işine bağlı olduğunuda biliyorum zaten benim sorunum şu ben yalnızca çarpan kilidini 20 x yaptım her hangibi başka bir ayar yapmıyorum birde cpu otomatik overclock etme özelliğini kapatıyordum başka yaptığım hiç bir şey yoktu.

4.0 ghz de sıkıntısı yok az önce verdiğiniz konuyu inceledim ve 4.4 değerinde 1.31 voltaj verip kaydetip çıktım prime testine geçemeden mavi ekran verdi. Voltajımı az verdim ? anlıyamadım.

Çarpanı yavaş yavaş arttırın bir anda olcak bir olay değil. Her arttırdığınızda 30 dk prime95 ile test yapın. Çarpanı arttırdığınızda stabilite bozuluyosa voltaj verin ama birden değil.

4.0 ghz zaten normal olarak kullandığım aralık. Fan kırıldıktan sonra 4.7 den 4.0 elimle bütün değerleri silerek getirdim. Fan kırıldığı için işlemciyi soğutamıyordu. 4.0 değerinde prime testi 30 dakikalık bir test yaptım 4.0 hiç bir hata olmadan pass olarak geçiyor hepsi sıcaklık değeri minimum 17 max 53. 4.0 ghz kullanırken her han gibi bir stabilite sorunum yok sisteme yüklenebildiğim kadar yükleniyorum 4.0 ghz sorun sıkıntı yok. Dediğim gibi 4.4 değerinde 1.31 voltajda mavi ekran verdi ? amd overdrive programı ile otomatik voltaj boost yapsam pek faydası olmaz galiba. Bir çok arkadaş bios en sağlıksı diyor. 4.4 için 1.31 v mavi ekranla sonuçlanıyor acaba voltajı az verdiğim içinmi 1.4 verip denemelimiyim ?

Bu arada Core voltajını ayarlıyorum ancak nb voltajı yok nb diye bir seçenek var ancak 800 mhz den başlayan ve arrtırabilen bir şey tam olarak ne olduğunu bilmiyorum o yüzden autoda bıraktım. Bu arada ana kartım biraz eski o yüzden gelişmiş bir bios yok. M5a78l-m lx3

Teşekkür ederim 60 derece üstünü görürsem voltajı geri çekicem zaten o bir gerçek 1.5 voltajı geçmeden o ozaman denemeye başlıyorum ?

Akşamdan beri uğraşmama rağmen hiç bir sonuç alamıyorum. 4.5 için ilk önce 1.31 voltaj verdim 1.31 den 1.41 voltaja kadar verdim. 1.31 ile 1.39 arası mavi ekran verdi 1.41 voltaj verdiğimde mavi ekran vermedi pc açılıyor direk olarak prime 95 testine başladıktan 10 saniye sonra kendine resetliyor. Sıcaklık 30 derecede. Benim eksik yaptığım bir şeymi var ? NB voltage filan denilmiş ancak sanırım anakartımın kuzey köprüsü voltajı ayarlanmıyor yada ben bulamadım. Voltaj verebildiğim 2 yer bula bildim normal işlemci core voltajı ve VDDP voltajı olmak üzere 2 adet VDDP ne olduğunu bilmediğim için auto da bıraktım büyük ihtimal bir şeyleri yanlış yapıyorum ancak neyi yanlış yaptığımı bulamadım. Araştırıyorum ve ram voltajı gibi şeyler denilmiş bunları nasıl ayarlamalıyım peki ? Ana kartımın markası M5A78L-MLX3 Ramler 4x2 Kingston hyper x genesis 1600 mhz ram.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı