AMD FX6300 sistem çok yavaşladı

TheFreak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, 2015 yılında aldığım bilgisayarımı gün itibarıyla hala kullanıyorum. Kurlardaki yükseklikten ötürü yenisini almam da mümkün görünmüyor. Sistemimin özelliklerini aşağıya ekliyorum fakat öncesinde sorundan bahsedeyim.

Uzun süredir yavaşlıktan ötürü revisionos kullanıyorum. Başlarda mükemmele yakın derecede iyiydi fakat bir süre sonra kasmaya başlayınca Ghost Spectre superlite denilen sistemi kurdum. Onda da kasmalar devam etti. Sonrasında yeni sürüm bir revisionos kurdum fakat kasmalar aynı şekilde devam ediyor. Bilgisayarımda tarayıcı kullanırken RAM kullanımının en az %50'sini tarayıcılar oluşturuyor. Bugüne kadar Chrome ve Edge kullandım. Edge daha iyi olur diye düşünmüştüm çünkü internette de öyle yazılmıştı fakat bir iki haftalık kullanımımdan sonra söyleyebilirim ki Chrome kadar RAM kullanıyor.

Onun haricinde bilgisayarda sadece CS:GO, League of Legends gibi oyunlar oynuyorum. Yani yüksek sistem isteyen oyunlar oynamıyorum. Oyuna girdiğim zaman CPU kullanımının neredeyse %100'ü bu oyunlardan oluşuyor. Önceden arka planda tarayıcıdan video da açabiliyordum fakat şimdi açınca video inanılmaz donuyor ve ses senkronizasyonu bozuluyor. Ayrıca bazen oyunlarda birden FPS 40-50 aralığına düşüyor. Normalde oynadığım her iki oyundan da orta ayarlarda 100-120 FPS civarında alıyorum.
Oyun dışında da basit şekilde Photoshop ve Office uygulamaları kullanıyorum.
Bu durumun üstesinden gelebilmek adına tavsiyeleriniz nelerdir?

NVIDIA GeForce GTX760 2 GB
AMD FX6300.
8 GB RAM 1888 MHz.
1080p çözünürlüklü monitör (belki sistemi yavaşlatmasında bir etkendir diye yazıyorum)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı