AMD FX8300 ve GT 1030 sistem FPS drop sorunu

sinezorro

Kilopat
Sistem:
  • 8 GB RAM.
  • GT 1030.
  • AMD FX8300.
  • 320 GB HDD.
Arkadaşlar, bir önceki kartım 730'idi, Euro Truck 2 ve Zula gibi oyunlar oynuyorum.
Kasma sorunu ve düşük FPS olduğu için MSI GT 1030 2 GB'ye geçtim ama hala aynı sorun.
Bir başka sorunum ise RAM 8 GB olmasına rağmen kullanılabilir 4 yazıyordu, ancak şu an 8 yazıyor yani o sorun düzeldi ama hala oyunlarda aniden FPS düşüyor.
Örneğin Zula'da 90 falanken bir anda 20'ye kadar bile düşebiliyor, her şey düşükte oynuyorum bu arada.
Sizce sorunum neyden kaynaklı?
Forumdaki benzer konuların hepsini okudum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
FX8300 güçlü bir işlemci ve siz GT 1030 kullanıyorsunuz. Sisteminizde büyük bir ihtimal darboğaz yaşanıyor. Ekran kartını değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Size almanızı önerdiğim ekran kartları :
-Nvidia GTX 960(önerilir)
-Nvidia GTX 1050 ti
-Nvidia GTX 750 ti, 770
-AMD RX 570

FX8300 güçlü bir işlemci ve siz GT 1030 kullanıyorsunuz. Sisteminizde büyük bir ihtimal darboğaz yaşanıyor. Ekran kartını değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Size almanızı önerdiğim ekran kartları :
-Nvidia GTX 960(önerilir)
-Nvidia GTX 1050 ti
-Nvidia GTX 750 ti, 770
-AMD RX 570
Darboğaz işlemciden yana olur ekran kartının güçsüz olmasından dolayı olmaz eğer darboğaz oluyorsa işlemci yükseltilmeli ekran kartı değil.

Yanlış Bilgilendirme
Darboğaz işlemciden yana olur ekran kartının güçsüz olmasından dolayı olmaz eğer darboğaz oluyorsa işlemci yükseltilmeli ekran kartı değil.
Israrcı mısınız? Darboğaz sadece işlemcide olmaz. İnternetten daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ekran Alıntısı1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Israrcımısınız ? darboğaz sadece işlemcide olmaz. İnternetten daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eki Görüntüle 435798
Sizin dediğiniz darboğaz değil darboğaz işlemciden veya RAM'den kaynaklı olur. Yani işlemci o kartı besleyemezse işlemci kullanımı %100'lere dayanırsa o zaman işlemci darboğazı olur. Hem bilmiyorsunuz darboğaz var diye ekran kartı yükseltilmesini istiyorsunuz biraz araştırın lütfen.

cevap verenlere teşekkür ediyorum, ekran kartını da yeni almıştım oysa ki...
işlemcimin iyi olduğunu düşünüyorum, zaten piyasada benim bütçeme bundan daha iyisi yok ki?
kesin olarak işlemcide mi sorun?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı