AMD FX8300 ve GT 1030 sistem FPS drop sorunu

sinezorro

Kilopat
Sistem:
  • 8 GB RAM.
  • GT 1030.
  • AMD FX8300.
  • 320 GB HDD.
Arkadaşlar, bir önceki kartım 730'idi, Euro Truck 2 ve Zula gibi oyunlar oynuyorum.
Kasma sorunu ve düşük FPS olduğu için MSI GT 1030 2 GB'ye geçtim ama hala aynı sorun.
Bir başka sorunum ise RAM 8 GB olmasına rağmen kullanılabilir 4 yazıyordu, ancak şu an 8 yazıyor yani o sorun düzeldi ama hala oyunlarda aniden FPS düşüyor.
Örneğin Zula'da 90 falanken bir anda 20'ye kadar bile düşebiliyor, her şey düşükte oynuyorum bu arada.
Sizce sorunum neyden kaynaklı?
Forumdaki benzer konuların hepsini okudum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX 8300 GT 1030'la darboğaz yapacağını sanmıyorum. Sizin sisteminizde başka bir sıkıntı var gibi görünüyor. Temiz kurulum yapın ardından oyunları yüksek grafiklerde açıp deneyin.

Selam, ETS2 de videolarda gördüğüm ayarları yaptığım da, benim fps değerlerim 50-48 ve daha aşağılarını görürken, izlediğim video da 70-80 en düşük 62 gibi değerler oluyor. Sizce sıkıntım neyden kaynaklı? Tabi bir de aniden fps 18 gibi komik rakamlara düşüyor, Zula'da özellikle çok sık oluyor ve ekran kartı kullanımım dünden beri %35'in üstüne çıkmıyor Zula'da. Ets2 kullanımı ise %99 falan olmasına rağmen bu değerleri görüyorum. Hdd eski ve sıkıntılı biraz, onun bir etkisi olur mu?

Selam, ETS2 de videolarda gördüğüm ayarları yaptığım da, benim fps değerlerim 50-48 ve daha aşağılarını görürken, izlediğim video da 70-80 en düşük 62 gibi değerler oluyor. Sizce sıkıntım neyden kaynaklı? Tabi bir de aniden fps 18 gibi komik rakamlara düşüyor, Zula'da özellikle çok sık oluyor ve ekran kartı kullanımım dünden beri %35'in üstüne çıkmıyor Zula'da. Ets2 kullanımı ise %99 falan olmasına rağmen bu değerleri görüyorum. Hdd eski ve sıkıntılı biraz, onun bir etkisi olur mu?
İşlemci ve ekran kartında bir darboğaz olduğunu sanmıyorum. HDD çok yavaş ise o da FPS drop yapabilir.

HDD sıkıntılıysa zaten kesinlikle etkisi olacaktır. 5400 RPM diye tahmin ediyorum. RAM'lerinizde sıkıntı var mı?

İşlemci ve ekran kartında bir darboğaz olduğunu sanmıyorum. HDD çok yavaş ise o da FPS drop yapabilir.

HDD biraz sıkıntılı bir HDD ama şuan bahsettiğim sorun bundan mı kaynaklı acaba? Örnek olarak, ETS2 performansım şuan daha da berbat, gpu sıcaklığı kaç olmalı bir de? Yani bu düşük FPS'lerin nedeni HDD mi diyorsunuz, yarın kartı aldığım yerde bir test yaptıracağız, SSD takmayı düşünüyorum.

HDD sıkıntılıysa zaten kesinlikle etkisi olacaktır. 5400 RPM diye tahmin ediyorum. RAM'lerinizde sıkıntı var mı?

RAM'lerim de sıkıntı var mı bilmiyorum. Bir aralar 4 gb gözüküyordu ama şuan 8 gözüküyor kullanılabilir RAM. Oyun içi de 4 gb kadar kullanıyor ETS2 de.
HDD sıkıntılı ama, kendi kendine yeri azalıyor, bir ara bilgisayar kapanmıştı disk alanı olmadığı için.
Oysa alanın tamamı boş sayılır, sizce bu düşük fpsler HDD kaynaklı mı?
güncel sorunum devam etmektedir.
güncell

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı