Amd Fx8320 ve Sabertooth 990Fx R2.0 Isıları Normal mi?

Bulut Uzer

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Senior Full Stack Developer
Merhaba önceden açtığım elle sıcaklık ölçme konusu için sıcalık problem olmaz denmişti. Sonrasın da bütün driver ve diğer kurulumlarımı yaptıktan sonra bilgisayarımın ısısını Aida64 Extreme ile sürekli ölçmekteyim. Anakartımı alma sebebim de zaten overclock ile ilgileneceğim içindi. Aida64 üzerin de ısıları kontrol ettiğimde çok az bir yükte hatta bazen boşta olsa bile işlemcimin sıcaklığı 44-46°C ve mosfet soğutucularımda 46-57°C de oluyor. Halbuki o kadar yük yok işlemci üzerinde. Neden abartıyorsun derseniz de sosyal de ve Google üzerinde baktığımda çoğu kullanıcı 30-40°C arası ısılar için yüksek mi diyor. Yani 7-8°C problem değil benim için ama merakımdan sormaktayım bir de yükte ki sıcaklığını daha test edemedim boş vakit bulup.

Bileşenlerim;
Asus Sabertooth 990FX R2.0,
Amd FX8320,
Cooler Master Hyper 212 Evo,
kasa içi iki fan takılı biri üst tarafta kasa içine hava vermekte diğeri arkada havayı dışarıya vermekte.

İşlemci üzerindeki termal macunu yenile. Fanlarda biriken tozları temizle. Sonucu yaz.

:) Yeni topladım bilgisayarı 1 hafta anca olacak o yüzden fanlar temiz. Termal macunu ince bir tabaka şeklinde sürdüm ama işlemcinin yüzeyin de oval şekilde ufak bir boşluk kaldı çok ufak oda.

Aynı soğutucuyu kullanıyoruz. Bilgisayar 3 gündür açık boştayken 40 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Anakartınızın sıcaklığı kaç derece? Macun olarak soğutucudan çıkan macunu mu kullandınız? Öyleyse içinden çıkan macun çok dandiktir. 10 liraya bir tane macun alıp sürmenizi önerebilirim.

Aynı soğutucuyu kullanıyoruz. Bilgisayar 3 gündür açık boştayken 40 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Anakartınızın sıcaklığı kaç derece? Macun olarak soğutucudan çıkan macunu mu kullandınız? Öyleyse içinden çıkan macun çok dandiktir. 10 liraya bir tane macun alıp sürmenizi önerebilirim.

Ön tarafta bulunan kasa fanını üste yerleştirdim şuan ısı değerlerim gayet iyi gibi bana göre. 42°C üstüne çıkmıyor, oyunlar da ve çalışırken ise en fazla 54°C de dolaşıyor. Mosfet soğutucularım da aynı civarlarda. Sadece mosfet soğutucularım boşta çalışırken 44-47°C arası sıcaklıklar da dolaşmakta. Problemim kalmadı yani teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı