Çözüldü AMD FX8350 CPU %100 Çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

murat_02

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D Anakart: MSI B450 M2 PRO GPU: ASUS ROG STRİX RTX 2080 8GB RAM: 16 Gb (8x2) Corsair Vengeance 3200 MHZ KASA+PSU: Corsair 300R - 600+80 Watt SSD: MLD M300 1 TB M2 SSD.
İnternette gezinirken. Masaüstüne şöyle bir göz attım ve cpu'nun %100 kullanıldığını gördüm. Görev yöneticisinden bakınca ise dgen adlı bir programın cpu'u %100 kullandığını farkettim bu ne olabilir. Bu programı sonlandırmalı mıyım? CPU: AMD FX8350.

Sonlandırdım bir sıkıntı olmadı gibi ama bu programı silmeli miyim acep? Anti-virüs ile taratıyorum şimdi. Biraz nette araştırınca virüs olduğunu anladım ve sildim. Anti-virüs ise herhangi bir tehdit bulamadı, bende el ile sildim. Bir kırıntısı veya etkisi kalmış mıdır acaba?

dgen.exe Malware yani virüs grubuna girer.
dgen.exe dosyasını aşağıdaki antivirüs programları şu adlar ile tanır:

avira TR/BitCoinMiner.Gen virüsü

avast Win32:Miner-B [PUP] virüsü

Nod 32 Win64/BitCoinMiner (variant) virüsü olarak tespit eder.

dgen.exe dosyası C:\Program Files\pcdata\dgen.exe altında konumlanır.

dgen.exe dosyası Bitcoin miner yani bitcoin üreten virüslerden biridir. Bitcoin sanal para birimidir. dgen.exe virüsü bilgisayarınıza bulaştığında işlemciyi %100 gibi yüksek bir oranda meşgul eder. Bu virüsün amacı sanal para yani bitcoin üretmektir.

dgen.exe virüsü bilgisayarınızı köle gibi kullanır ve işlemci ve ekran kartı işlemcisini yüksek oranda kullanır.

Bu durumda özellikle oyunlarda takılmalar ortaya çıkabilir. Bilgisayarınız açılırken ve işlem yaparken kasmaya başlayabilir.

Bilgisayarınız açıldığında dgen.exe dosyası çalışmaya başlar. dgen.exe karışık algoritmalar kullanarak işlemci gücünden yararlanarak bitcoin üretir.

Virüsün yaratıcısına, siber suçlulara bitcoin kazandırır. Aynı zamanda dgen.exe trojan yani truva atı özelliğine de sahiptir. Yani bilgisayarınızın kontrolü başkalarının, siber suçluların eline geçebilir.

dgen.exe virüsünün belirtileri

• CPU %95 - %100 çalışır
  • Bilgisayar aniden çok yavaşlamaya başlar
  • Oyunlarda hata almaya başlarsınız
  • Programlar veya oyunlar açılmamaya başlar
  • Bilgisayar açılışında minerd.exe ile ilgili hata alabilirsiniz.
Yukarıdaki belirtiler varsa minerd.exe virüsü bilgisayarınıza bulaşmış demektir.

dgen.exe virüs olarak adlandırıldığı için temizlenmelidir. dgen.exe virüsünü temizlemek için şunları yapın:

dgen.exe virüsü temizleme

dgen.exe virüsü temizleme için Malwarebytes anti-malware programını kullanabilirsiniz.
[ Alıntıdır ]

Yardımın için teşekkürler. Konu kilitlenebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı