AMD FX9590 ısınma sorunu

flyn

Hectopat
Daha fazla  
Asus m5a99 fx pro R 2.0 anakartım, AMD FX 9590 işlemcim mevcut ve R9 280x ekran kartım bulunmakta.
Oyun içi 80'i görüyor ve aşıyor daha bugün bu sorun yüzünden cm 612 v2 soğutucu aldım vatandan fakat ısı değerleri yine aynı fark ettim ki rpm çok düşük Asus Xpert ile çıkarmaya çalıştım ve BIOS'tan denedim sorun aynı rpm 1250 - 1315 arası fan kontrol almayı düşünüyorum alternatif fikirleriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile ilgili bir sorun olabilir. Fanı cpu girişi yerine 4 pinli sistem fanına takıp tekrar ayarlamaya çalışın. Eğer olmuyorsa anakart sorunludur, ya servise gidecek yada fan kontrolcü alman lazım. Fan kontrolcü aldığında ayarları kendin yapacaksın kendin sıcaklığa göre ayar yapmalısın. O işlemci için keşke sıvı soğutma alsaydın.

O işlemci ısınması ile ünlü. 8 çekirdek ve 5 ghz lere varan hız. Kutu içeriğinde bile çıkıyor sıvı soğutma, önerilen de o zaten. İyi bir hava soğutmada iş görür, fakat arkadaşın farklı bir sorunu var gibi.

anakartta bir sorun yok garantiye göndermiştim ve temiz çıktı fan kontrol almayı düşünüyorum tek çare o gibi önerdiğiniz bir fan kontrol varsa yazar mısınız?

Anakartta sorun yoksa fanı fontrol edebilmesi gerekir. Farklı girişlere takıp deneyin. olmazsa en az 3 pinli farklı bir fan takıp hızı değiştirmeye çalışın. Eğer bunları yaptıktan sonra hala aynı ise anakart arızalıdır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı