AMD GPU Fan %0 Çalışma Sorunu

CgrMrc

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum. Speedfan programını yükledim ardından bir süre bakmadım bir iki ay sonra bilgisayar kendiliğinden kapandı tekrardan açıp, internet'te araştırma yaptım. GPU'nun ısınmasından dolayı olduğunu öğrendim ve speedfan programına girdim kullandım 1 saat ardından 27'ye çekip kapattım ve oyuna girdim tekrardan kapanınca AMD'nin crimson driverinden fan hıznı %27 olduğunu gördüm. Ardından böyle programla uğraşamam deyip speedfanı sildim oyunuma tekrardan girdim kapanma korkusundan dolayı AMD'nin driverini açıp fan hızına baktım ve %0 olduğunu gördüm derhal oyunu kapatıp internetten speedfanı tekrardan indirip kurdum benim bu speedfan illetinden kurtulmama yardımcı olacak biri var mı?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı yazılımından fan kontolünün otomatikte olup olmadığını kontrol et ve bilgisayarının neden kapandığını anlamanın en iyi yolu sistem günlüklerine bakmaktır. Günlüklere erişmek içim bilgisayarıma sağ tıkla yönet de olay görüntüleyicisine gel ve hata başlığına sağ tıklayıp tüm örnekleri görüntüle demen gerekiyor, kapanmanın olduğu tarih saat ve saniyeyi burdan bulup olaya kesinlik getirebilirisin.

Kardeşim bende senin gibi AMD mağduruyum. Senin yüksek ihtimalle fan soketlerin kırılmıştır. Ayrıca belkide sadece ya termal macun bitmiştir. Başıma benim de gelmişti. :D

Teşekkürler arkadaşlar. Ancak dediklerinizi denedim bir faydası olmadı ama şu anlık oyunlara girerken fanı %73 yapıp kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı