AMD HD 7950 Chipset Yanma Sorunu

alzisthat

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, AMD HD 7950 ekran kartımın chipseti yanmış. Bilgisiyarcıya gidip durumu anlattım ve chipsetin yandığını, 150 TL istediğini söyledi. Biraz konuştuktan sonra yeni chipset mi takacaksınız diye sorduğumda şu cevabı aldım:
  • Yeni chipset takmak imkansız, ısıtılarak kullanılabilir hale getirecegiz ve 2 ay garanti veriyoruz dedi.
Sizce ne yapmalıyım? Yeni ekran kartı mı almalı mıyım? Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çipset yanmış ne demek yahu? Ya bu bakkal pc satıcıları da varya bi bitmedi. Sana çipset yanınca olanı söyleyim mi? Çöp olur cihaz. Msi z77a-G41'in kuzey köprüsü yanınca msi'ın TR distrübitörünü aradık ve ne yapılabileceğini sorduk. Yanıt gayet net. Cihaz çöp. Parasıyla bile yapılamıyor. Çünkü çipset dediğin olay değişebilen bir parça değildir. O bakkal pc'ciye 150tl vermekle uğraşma. Yeni bir grafik kartı al. Kafanda rahat etsin.
Sistem özelliklerini yazarsan ve de bütçeni belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim.

Çipset yanmış ne demek yahu? Ya bu bakkal pc satıcıları da varya bi bitmedi. Sana çipset yanınca olanı söyleyim mi? Çöp olur cihaz. Msi z77a-G41'in kuzey köprüsü yanınca msi'ın TR distrübitörünü aradık ve ne yapılabileceğini sorduk. Yanıt gayet net. Cihaz çöp. Parasıyla bile yapılamıyor. Çünkü çipset dediğin olay değişebilen bir parça değildir. O bakkal pc'ciye 150tl vermekle uğraşma. Yeni bir grafik kartı al. Kafanda rahat etsin.
Sistem özelliklerini yazarsan ve de bütçeni belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim.

Sistem:
i3 6100
8gb 2133mhz ram
1tb hdd
h110d anakart
600w 80 plus power
kasa z3 plus

Bildiğimiz fırınlama yapmayı planlıyorlar heralde, Normal bir insanda rahatlıkla yapabilir internette videolar mevcut.
Valla bilmiyorum artık 2-3 gündür bekliyorum hala ses yok.
2 ay garanti verdiğini başka birine yaptırdığını ögrendim, bundan kazandıgım para 20tl tarzın da bi konuşma geçti aramızda.

Hurda fiyatına sat koy 150 Tl üstüne, onunda üstüne 100 TL daha koy r7 250x al.
r7 250x eskimedimi hocam?
rx 460 almam daha iyi olmazmı? Hazır güç kaynağını da yenilemişken.

Şuan 200 tl var ekran kartını satıbilirmiyim bilmiyorum. 400-500 arası diyelim.
O zaman Asus R7 360 O.C. Edition alabilirsin.Güç kaynağınıda belirtirmisin? Sıkıntı yapmasın. Asus GTX750 Ti STRIX ekran kartınıda alabilrsin fakat benchmark sonuçları şu şekilde :

1.png

Yani r7 360 almak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı