Çözüldü AMD High Definition mı, Realtek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Khallesii

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, soru biraz enteresan olabilir ama aklıma takılan bir soru. Fifine bir mikrafon kullanıyorum USB'li fakat ses geliştirmeleri bölümü bulunmuyor, bu sebeple araştırdım ve Realtek'de bulunduğuna rastladım; fakat bundan bağımsız olarak da aklımda olan bir soru, sıradan bir bilgisayar kullanıcısıyım; Corsair HS50 Pro bir kulaklığım var ve tek JAK'ı var, o jakı taktığımda ses alamıyorum. Ben ise aldığım bir 7.1 dönüştürücü ile, kasaya USB olarak takıyorum ve o şekilde kullanıyorum. Bu durumda ne HDMI, ne JAK ile ses aktarım yapıyorum. Bu noktada benim için AMD'mi kullanmam gerek, Realtek mi? B450M Pro4 anakartına sahibim.

(İnternette HDMI ile ses aktarımı için AMD, JAK ile aktarım için Realtek kullanılması gerektiğini okuduğum için böyle açıkladım.)

Çözüm
Evet hocam doğru. Ekran kartı üzerinden HDMI ve DP ile monitöre ses aktarımı yapılır. Monitörde jak varsa buraya da kulaklık takabilirsiniz. Realtek ise anakart ve kasa üzerinden ses aktarımı yapar. 7.1 olan ses kartı ve USB kulaklıklar ise bağımsız olarak çalışır.
Evet hocam doğru. Ekran kartı üzerinden HDMI ve DP ile monitöre ses aktarımı yapılır. Monitörde jak varsa buraya da kulaklık takabilirsiniz. Realtek ise anakart ve kasa üzerinden ses aktarımı yapar. 7.1 olan ses kartı ve USB kulaklıklar ise bağımsız olarak çalışır.

Çözüm
Benim tüm ses sistemim şu anda USB'ler aracılığıyla oluyor, o halde ek olarak Realtek indirmeme gerek yok değil mi, AMD varsayılan olarak kalabilir.

Evet hocam. USB ses kartı varsa gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı