AMD ile yapay zeka konusunda neler yapılabilir?

Hocam bu videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Ama arkadaşın yaptıklarının aynısını yaparsanız muhtemelen olmaz. Python 11 yerine 10, ROCm 6.1 yerine 5.7 kurmanız lazım. Yorumlardada bir arkadaş var bunu belirten. Bu şekilde yaparsanız olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_20250712_203100_YouTube.jpg

Hocam bu videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Ama arkadaşın yaptıklarının aynısını yaparsanız muhtemelen olmaz. Python 11 yerine 10, ROCm 6.1 yerine 5.7 kurmanız lazım. Yorumlardada bir arkadaş var bunu belirten. Bu şekilde yaparsanız olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2533393

hocam hızları ne halde 7700xt ile sizde nasıl?

Güncelleme:
AMD'nin Windows'ta fotoğraf, video ve upscaling işlemlerini yapabilmesi için geliştirdiği bir uygulama var, adı "Amuse" (yanlış bilmiyorsam). Bu yazılım sanırım sadece RX 7000 serisi ve RX 9000 serisi ekran kartlarıyla çalışıyor (tam emin değilim).

Amuse ile 512x512 boyutunda bir görseli 5-10 saniye içinde üretebiliyor, bu hız gayet iyi. Ancak çıkan görsellerde zaman zaman bariz absürtlükler olabiliyor. Mesela sadece "A cat flying in sky" yazdığımda gökyüzüne bakan bir kedi çizmişti 😅 O yüzden istemediğiniz hatalar çıkmasın diye detaylı promptlar vermeniz gerekiyor (örnek: kürkü uçuşan, kanatlı bir kedi, bulutlu gökyüzü, vb.).

1752663872249.png

Chatbot tarafına gelirsek:
Gemma-3-12B
modelini bilgisayarımda, doğrudan ekran kartı üzerinde sorunsuz şekilde çalıştırabiliyorum. LM Studio üzerinden kullanıyorum ve bu uygulamanın içinden kolayca model indirip başlatmak mümkün. Hızı ise gayet makul: Ne çok hızlı ne çok yavaş — bir API sitesi gibi değil ama kesinlikle iş görür.

Güncelleme:
AMD'nin Windows'ta fotoğraf, video ve upscaling işlemlerini yapabilmesi için geliştirdiği bir uygulama var, adı "Amuse" (yanlış bilmiyorsam). Bu yazılım sanırım sadece RX 7000 serisi ve RX 9000 serisi ekran kartlarıyla çalışıyor (tam emin değilim).

Amuse ile 512x512 boyutunda bir görseli 5-10 saniye içinde üretebiliyor, bu hız gayet iyi. Ancak çıkan görsellerde zaman zaman bariz absürtlükler olabiliyor. Mesela sadece "A cat flying in sky" yazdığımda gökyüzüne bakan bir kedi çizmişti 😅 O yüzden istemediğiniz hatalar çıkmasın diye detaylı promptlar vermeniz gerekiyor (örnek: kürkü uçuşan, kanatlı bir kedi, bulutlu gökyüzü, vb.).

Eki Görüntüle 2536109

Chatbot tarafına gelirsek:
Gemma-3-12B
modelini bilgisayarımda, doğrudan ekran kartı üzerinde sorunsuz şekilde çalıştırabiliyorum. LM Studio üzerinden kullanıyorum ve bu uygulamanın içinden kolayca model indirip başlatmak mümkün. Hızı ise gayet makul: Ne çok hızlı ne çok yavaş — bir API sitesi gibi değil ama kesinlikle iş görür.
Hocam görselliğin saçmalığı biraz sizin promptunuzdan kaynaklı. Sizin promptunuz daha çok flux adlı görsel üretme aracı için. Stable diffusion modellerinde promptlar şu şekilde olur: "cat, wings, orange_fur, flying, sky, sun" gibi. Danbooru taglarıyla yazmanız gerekir yani. Steps'i de 4'den 10-20 gibi bir seviyeye çekmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca SDXL modelleri 1024x1024 görsellerle eğitildiği için 512x512 görsellerde kötü performans verirler. 1024x1024 görseller üretmenizi, veya SD1.5 modellerine göz atabilirsiniz. Merak etmeyin SDXL'e göre çok kötü değiller. İsterseniz kendi ayarlarımla aynı görseli üretip atabilirim örnek olması açısından. İyi eğlenceler 😄

Hocam görselliğin saçmalığı biraz sizin promptunuzdan kaynaklı. Sizin promptunuz daha çok flux adlı görsel üretme aracı için. Stable Diffusion modellerinde promptlar şu şekilde olur: "CAT, wings, orange_fur, flying, sky, sun" gibi. danbooru taglarıyla yazmanız gerekir yani. Steps'i de 4'ten 10-20 gibi bir seviyeye çekmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca sdxl modelleri 1024x1024 görsellerle eğitildiği için 512x512 görsellerde kötü performans verirler. 1024x1024 görseller üretmenizi, veya SD1.5 modellerine göz atabilirsiniz. Merak etmeyin Sdxl'e göre çok kötü değiller. İsterseniz kendi ayarlarımla aynı görseli üretip atabilirim örnek olması açısından. İyi eğlenceler 😄

Hocam çok iyi olur hatta video üretim konusunda da önereceğiniz bir şeyler varsa süper olur hem sonradan gelen kişiler için kaynak olmuş olur. Benim de yapay zeka ile daha yeni tanıştığım için ufak hatalar çıkarabiliyor insan :D

Linux kullanıyorsanız AMD'nin Nvidia'dan çok farkı olmuyor açıkçası. AMD'nin tek sıkıntısı Windows desteği sorunlu.

Nvidia da kullandım, AMD de kullandım, Intel de kullandım, hepsi aynı işi yapabiliyor ve hepsi aynı zorlukta.
Şu anda kendi sistemimde AMD RX 7900 XTX ve Intel ARC A770 16 GB kullanıyorum.

RX 7700 kullanıyorsanız HSA_OVERRIDE_GFX_VERSION kullanmanız gerekebilir:
Bash:
export HSA_OVERRIDE_GFX_VERSION=11.0.0

Son düzenleme:
Linux kullanıyorsanız AMD'nin NVIDIA'dan çok farkı olmuyor açıkçası. AMD'nin tek sıkıntısı Windows desteği sorunlu.

NVIDIA da kullandım, AMD de kullandım, Intel de kullandım, hepsi aynı işi yapabiliyor ve hepsi aynı zorlukta.
Şu anda kendi sistemimde AMD RX 7900 XTX ve Intel Arc A770 16 GB kullanıyorum.

RX 7700 kullanıyorsanız hsa_overrıde_gfx_versıon kullanmanız gerekebilir:
Bash:

Bu özelliğin overclock gibi bir durum mu? Eğer öyleyse ekran kartım 3 fanlı Gigabyte ekran kartı bir sorun yaratır mı?Bu kod ne işe yarar?

Bu özelliğin overclock gibi bir durum mu? Eğer öyleyse ekran kartım 3 fanlı Gigabyte ekran kartı bir sorun yaratır mı? Bu kod ne işe yarar?

Ekran kartınızı ROCm'a RX 7900 XTX / gfx1100 olrak tanıtıyor.
RX 7800 / RX 7700 gfx1101 olarak geçer ama ROCm desteği tam olmadığı için gfx1100 modunda çalıştırmak gerekebiliyor. Mimari aynı olunca gfx1100 yazılımlarını sorun çıkarmadan çalıştırabiliyor gfx1101'ler.

Linux kullanıyorsanız AMD'nin Nvidia'dan çok farkı olmuyor açıkçası. AMD'nin tek sıkıntısı Windows desteği sorunlu.

Nvidia da kullandım, AMD de kullandım, Intel de kullandım, hepsi aynı işi yapabiliyor ve hepsi aynı zorlukta.
Şu anda kendi sistemimde AMD RX 7900 XTX ve Intel ARC A770 16 GB kullanıyorum.

RX 7700 kullanıyorsanız HSA_OVERRIDE_GFX_VERSION kullanmanız gerekebilir:
Bash:
Hocam selamlar 7700 XT kullanıyorum. Geçenlerde kullanmadığım için linux'u komple silmiştim şimdi tekrar kurmak istedim ama nedense bu sefer ComfyUI'ı kuramıyorum 😄 Yardımcı olabilirmisiniz? Sanırım en baştan beri yanlış kurdum çünkü "RuntimeError: No HIP GPUs are available" hatası alıyorum.

Edit: Reboot atmadığım için oluyormuş. Sistemi silip baştan yapacakken fark ettim 😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı