AMD-Intel avantajları ve dezavantajları

Astaryus

Kilopat
Bence şu anda AMD önde gözüküyor. 3. nesil işlemciler olsun yeni Threadripper işlemci olsun, anakart desteği olsun bence Intel'den daha avantajlı. Intel çok soket yapısı değişiyor ve AMD karşısında çok pahalı. Gelin tartışalım.

Intel daha sağlam işlemciler üretiyor, AMD F/P konusunda daha iyi ve OC yelpazesi daha geniş, sadece firma olarak değil de model olarak bakalım.

Haklısın kardeşim.Bende aynı düşüncedeyim.Eskiden pahalıda olsa intel alıyorduk.Tek çekirdek performansı mükemmeldi.AMD artık o mükemmeliğe ortak oldu.Aynı kategorideki işlemcileri kıyasladığımda aynı ayarda olan iki marka nerdeyse aynı fps yi vermesine rağmen amd hep 100 tl daha ucuza.Özeliklen r5 1600 rev.2 ile türkiyede satış rekoru kırmak üzere.Düşük bütçe ama güçlü ekran kartlarını besleye biliyor.

Intel daha sağlam işlemciler üretiyor, AMD F/P konusunda daha iyi ve OC yelpazesi daha geniş, sadece firma olarak değil de model olarak bakalım.
Evet intelin i7 4790k 1000 tl civarına bulunabiliyor iken ryzen 5 2600x alabiliyorsun. Hem yeni nesil hemde daha performanslı.
Yeni threadripper çift xeon işlemciden çok fazla bir şekilde ucuz ve %30 daha performanslı. Bir sayfada duymuştum intel AMD karşısında kayıp ettiğini kabullenmiş. Şuan ryzen 7 2700x kullanıcısıyım ve intelin karşısında öne geçmesiin sağlayan avanatjlardan biri işlemci kendi soğutucu bloğunun üstüne lehimli gelmesi. İntelde delid yapıyorlar. Kessinlikle en önde olduğu wraith prism işlemcisi. Hem çok şık hemde beleş.

Son düzenleme:
Amazon Amerika'nın en çok satan işlemcilerine bakarsak 🤔
amazon.png

Bana göre intel hala en kaliteli işlemcidir. Bana göre kalite verdiğin paranın hakkını almaktır. Tabiki AMD nin çok çabuk toparlanıp intele yetişmesi f/p nezdinde başarısı yadsınamaz ama hala en alınası işlemci inteldir. Sadece bu forumda bile ryzen işlemcilerle sıcaklık sorunu,mavi ekran sorunu,bios sorunu vb sorun yaşayanların sayısı azımsanmayacak düzeyde. İntel ne olduda bu hale geldi diyecek olursak en kısa özet piyasayı tek başına yönlendirmenin verdiği rehavetlik. Aynı işlemcileri yeni nesil diye ısıtıp ısıtıp itelemesi bu yetiyormuş gibi anakart soketlerinin sık değiştirmesi başlıca sebeplerden. Herhangi bir fanboyluğum yok ikiside tabiki alınabilecek işlemciler ama ryzen hala sıkıntılar çıkarabilecek işlemci paradan kısmam intel alırım.

Bana göre intel hala en kaliteli işlemcidir. Bana göre kalite verdiğin paranın hakkını almaktır. Tabiki AMD nin çok çabuk toparlanıp intele yetişmesi f/p nezdinde başarısı yadsınamaz ama hala en alınası işlemci inteldir. Sadece bu forumda bile ryzen işlemcilerle sıcaklık sorunu,mavi ekran sorunu,bios sorunu vb sorun yaşayanların sayısı azımsanmayacak düzeyde. İntel ne olduda bu hale geldi diyecek olursak en kısa özet piyasayı tek başına yönlendirmenin verdiği rehavetlik. Aynı işlemcileri yeni nesil diye ısıtıp ısıtıp itelemesi bu yetiyormuş gibi anakart soketlerinin sık değiştirmesi başlıca sebeplerden. Herhangi bir fanboyluğum yok ikiside tabiki alınabilecek işlemciler ama ryzen hala sıkıntılar çıkarabilecek işlemci paradan kısmam intel alırım.
Ekran kartları için bir şey diyemem ama Ryzen işlemciler için konuşursak ben ve tüm arkadaşlarım da dahil olmak üzere ısınma ve mavi ekran sorunlarını hiç yaşamadık. Yaşayan da görmedik.
Hatta stok soğutucu ile OC bile yaptım şahsen :)

İntel de severim hatta 9100F ile sistem kurduk ama bana AMD daha iyi gibi geliyor.

Ben yıllardır çalışarak kendime 2 tane sistem topladım. Bütçem az olduğu için ilk sistemimde ryzen 5 1400 kullandım. Halen daha kardeşim kullanıyor. Sistemde hiç mavi ekran ile karşılaşmadım. İntel kaliteli olabilir ancak PAHALI. Yani 2.nesil kullanmama rağmen hiç bir sorunla karşılaşmadım ekran kartımda rx 580 ve sistemden gayet memnunum. Evet intel çok sağlam işlemcileri iyi ama baştan savma iş yapıyor. Yıl olmuş hala berbat denilecek bir stok fanla geliyor. Millet daha iyi overclock yapmak için delid yapıyor. Halbuki lehimli şekilde gönderseler çok iyi olur. İntel ne kadar AMD ile rekabet içinde olsada hiç bir ileri adım atmıyor. Ne yeni bir stok fan tasarımı düşündüler nede uygun fiyatlı işlemciler. AMD 4. nesil işlemcileri çıkarır ve intel böyle devam ederse intelin işi zor söyleyeyim.

Bence şu anda AMD önde gözüküyor. 3. nesil işlemciler olsun yeni Threadripper işlemci olsun, anakart desteği olsun bence Intel'den daha avantajlı. Intel çok soket yapısı değişiyor ve AMD karşısında çok pahalı. Gelin tartışalım.
+Amd iş yönünde intelden daha iyi
+Amd gelecekte oyunlarda da inteli geçicek olması
+ f/p
+Overclok yapmaya daha yatkın

+İntel şimdilik oyunlarda amd den daha iyi bir performans veriyor.
-İntel amd göre daha pahalı olması.
-Sadece k ibareli işlemcilerde overclok olması.

Şuanlık intel oyun yönünde daha avantajlı ama gelecekte Amd onu geçiceği benziyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı