Kendimden örnek vereyim. 2018 Nisan ayında i3-8100 + H310M ikilisini 770 liraya almıştım. O dönem Ryzen 5 1600 + B350M ikilisinin fiyatı 1250 liraydı. Aradaki fiyat farkından dolayı i3-8100 seçtim. Şu an pişman mıyım, bir yerde evet. 2 hafta önce aldığım 1070 ile sadece bir oyunda darboğaz sorunu yaşıyorum. Gerisi iyi. Ryzen sistem bütçemi zorluyordu. Takdir edersiniz ki 2500 lira maaşla İstanbul'da işe girip eşyasız eve çıkmış ve 3. ayımı anca doldurmuştum. İş gereği şart olmuştu bu sistem. Intel tercih etmemin sebebi daha stabil çalışması. Sanki Intel & Nvidia ikilisi Windows ile tam optimize çalışıyormuş izlenimi veriyor. 2 yıldır tek sorunla dahi karşılaşmadım. Ekran hataları, donanımsal yazılımsal vs. veya sıcaklık olsun hiçbir şikayetim olmadı. Forumlarda çok gördüm yaşayanları. Kimi parçayı yanlış takmış, kimi yazılımı silemeden yerine güncel sürümü kurmuş vs. Bunları gördükçe halime şükrettim.
Sorun yaşayan olur, yaşamayan olur orasını bilemem. Ama F/P sistem toplayayım da ara ara sorunların üstesinden geleyim diyeceğime, Az daha vereyim durduk yere stres yapmayayım kafasındayım her zaman. Yani bir gün oyun oynarken küt diye sistem kapanmasın, oyundan atmasın. İşimle uğraşırken sil baştan yapmayayım istiyorum.
AMD'yi de takdir ediyorum. Ryzen ile çok daha iyi seviyelere geldi. İnşallah ekran kartı tarafında da bu kaliteyi gösterirler de istikrarlı, sorunsuz ve en az Nvidia kadar güvenilir donanımlar yaparlar.
Hem işlemci hem de ekran kartı kanadında başarılı olmak kolay değil herhalde