AMD işemciler nasıl daha ucuz?

Made In Turkey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Gece saat 1 ve yine aklıma bir soru takıldı. AMD işlemci konusunda bazen Intel'in önüne geçebiliyor ama fiyat konusunda Intel'e göre daha avantajlı. AMD düşük fiyata yüksek işlemciler satıyor. Peki bu çok sevgili AMD bu zamana kadar nasıl iflas etmedi?

AMD gözü tok Intel aç gözlü kartel.
O işlemcilerin üretim maliyeti ortalama 5-6 dolar. Geriye kalan para teknoloji ve mühendislik gibi şeyler içindir.

Evet 6 dolar.

@Conficker Belasi neden kızgın attın? O işlemci verdiğim fiyata bile maal olmuyordur belki.

Üzgünü tıklıcaktım mesajı kontrol etmedim.

Giriş seviyede Intel daha ucuz, performans yükseldikçe AMD daha ucuz kalıyor fiyatlandırmada.

Intel yıllardır sömürdü insanları. Ufak tefek güncelleştirmeler ile sürekli chipset değiştirerek milleti söğüşledi fakat AMD tokadı vurunca kendini geliştirmek veya toparlamak zorunda kaldı.

İkisi de babamızın oğlu değil. Fanboyluk yapmaya gerek yok, biz müşteriyiz. Hangisi daha ucuza verirse onu tercih etmekte fayda var. Rekabet müşteriye yarar! :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı