AMD ısınıyor mu?

Ryzen ile bu dedikoduların son bulmasını beklerken daha da artmaya başladı. AMD, Intel'e göre her zaman fiyat/performans, soket ömrü olarak öndeydi. Intel her yıl soket değiştirirken AMD en azından kullanıcıya 2 3 yıl daha yükseltme şansı verdi. Stok soğutucu olarak da Intel'den daha başarılı. Skylake, Kaby-Lake stok soğutucularını kullananlar bilir. Traktörden farkı yok. Ryzen serisinin stok soğutucusu da gayet başarılı. Her modelinin çarpan kilidinin açık olması -Ryzen- ve bunu 350-550 TL civarı anakartla sunması da cabası.

FX serisi ölü bir platformdu ve mimari olarak iyi bir seri değildi. Intel'e göre daha çok ısındığı doğrudur.

AMD soket olarak daha uzun ömürlü ve son güncellemelerle iyice stabil oldu Intel'e her konuda fark atıyor. Bazı AMD düşmanları darboğaz falan diye saçmalamış zaten darboğaz bir tek AMD de oluyor. Sen onlara bakma emin ol AMD, Intel'den çok daha serin ve stabil çalışıyor. Kendi sistemimde 1 saattiklik prime 95 testinde sıcaklık 67 dereceyi geçmedi oyunlarda bu derecelere çıkmıyor bile. Son olarak göz atmanı tavsiye ederim.
Ryzen 5 1600 İşlemci Isı Değerleri

AMD soket olarak daha uzun ömürlü ve son güncellemelerle iyice stabil oldu Intel'e her konuda fark atıyor. Bazı AMD düşmanları darboğaz falan diye saçmalamış zaten darboğaz bir tek AMD de oluyor. Sen onlara bakma emin ol AMD, Intel'den çok daha serin ve stabil çalışıyor. Kendi sistemimde 1 saattiklik prime 95 testinde sıcaklık 67 dereceyi geçmedi oyunlarda bu derecelere çıkmıyor bile. Son olarak göz atmanı tavsiye ederim.
Ryzen 5 1600 İşlemci Isı Değerleri
Geçtiği konularda herkes hemfikir lakin tek çekirdek performansında geçemiyor.

Aman ne kadar önemli görende çok geride sanır devir çoklu çekirdekte. 1080P de önde olabilir ama geri kalan herşeyde AMD eziyor.
Senin için önemli ya da değil o senin görüşün. Bu konudaki ilk mesajımı okursan zaten birçok konuda önde olduğunu ben de söyledim ama her konuda önde dersen tek çekirdek performansında önde değil.

Senin için önemli ya da değil o senin görüşün. Bu konudaki ilk mesajımı okursan zaten birçok konuda önde olduğunu ben de söyledim ama her konuda önde dersen tek çekirdek performansında önde değil.
Tamam sen Intel al 1 yıl sonra o platformu çöpe atarlar sende benim tek çekirdeğim daha iyi diye gezersin. AMD alanlar 20-30 dk render alır çoklu işlemlerde uçar ama doğru tek çekirdekte kötü neyse...

Burada bazı arkadaşlar FX serisi kötü ama Ryzen öyle değil demiş. FX serisinde 6300 ve 8100 dışındakiler alınmaması gereken işlemcilerdi ama ısınma sorunu yoktu. Bir önceki nesilde de ısınma sorunu yoktu. AMD'nin ısınma sorunu daha eskilere inersek var ki bu da biraz nesilden nesile abartılarak anlatılmış.

Tamam sen Intel al 1 yıl sonra o platformu çöpe atarlar sende benim tek çekirdeğim daha iyi diye gezersin. AMD alanlar 20-30 dk render alır çoklu işlemlerde uçar ama doğru tek çekirdekte kötü neyse...
Kardeşim bunları zaten ben de söyledim konunun ilk sayfasına bakarsan görürsün. Sonuç olarak tek çekirdek performansında hala Intel önde mi önde.

Sen şimdi geriye gitmeye üşenirsin kendimden alıntı yapayım.
AMD tek çekirdek performansı hariç hemen hemen her konuda Inteli geride bıraktı. Ryzen işlemciler Intelden daha serin, fiyat performans olarak daha iyi, son günlerdeki açık sorunu yok, soket konusunda daha ileriye dönük...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı