AMD işlemci fana yapışmaması için nelere dikkat edilmeli?

KroziWorld

Hectopat
Katılım
11 Haziran 2020
Mesajlar
242
Merhaba. Ryzen 5 3500 işlemcimi dün çıkarmaya çalışırken Gamepower airbender model işlemci fanımın mandalını çıkarttım ve işlemci fana yapışmış bir halde çıktı. Kolay bir şekilde ayırdım ve işlemci pinlerinden 2 tanesinin yamulduğunu gördüm ve düzelttim. Termal macunum, işlemci fanı ile birlikte gelmişti. Yapışma sorunu termal macundan da olabilirdi. Sizin düşünceniz nedir? Öneriniz var mı? Bir daha böyle bir şey yaşamamak için ne yapmalıyım? (dün termal macun sürmedim öncekinden kalan az macun ile monte ettim. Arctic MX-4 almayı düşünüyorum.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı bir müddet çalıştırın. Sonra kapatın. İşlemci ısındığı için yapışmayacaktır, çıkartmak kolay olacak. Bir dahaki sefere böyle yaparak çıkartın zorlamak yerine.
 
Sökmeden önce bilgisayarı çalıştır hatta 2-3 dakika oyuna gir kapatıp sök. Bu şekilde yapıyorum daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. 3-5 kere sökmüşümdür işlemciyi.
 
Soğutucuyu sökerken sağa sola çevirerek sökmeniz gerekiyor. Asla direkt olarak yukarı doğru çekmeyin. Pin yamulması durumunda da kürdanla nazikçe düzeltebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı