AMD işlemci güç sınırlama nasıl yapılır?

RAM
2x8 cl17 3600mhz
Anakart
Asus tuf plus gaming
İşlemcimi uzun süredir kullanıyorum ve memnunum. Ryzen Master ile gelen eco mod ile sıcaklıklar ve güç bir nebze dengelendi lakin hala fazla güç çekiyor ve ısınma yapıyor. Elle ayarladığımda ya 4.2GHz ve 1.2v da kalacak ya da aşağıda verdiğim görsel gibi olacak. Kendi haline bırakırsam 70 derece falan görüyor lakin elle ayarladığımda 60 sabit. Sadece güç modu ile oynamama izin vermiyor ve BIOS'ta da öyle bir ayar bulamadım. Bunu yapmanın bir yolu var mı? (PBO kapalı)

Ekran görüntüsü 2023-09-07 184409.png

Son düzenleme:
Model R5 3600. resimi de eklemiştim ama yazıya koymamış siz söyleyince fark ettim.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Ben dandik bir kule tipi soğutucuyla bile CPB açık 60 derece takılıyordum bu sebepten ötürü 4.5GHz 1.3v kullanıyorum arada 70 dereceye fırlıyor ama kötü değil, silikon kalitesi çok önemli.

Her şeyi yazmışsınız ancak işlemci modelini yazmamışsınız, görsel de yok. Curve Optimizer yapmayı denediniz mi?

Curve Optimizer 3000 serisinde var mı hocam?

Eco Mode açık bir şekilde bile ısınıyorsa soğutucuyu kontrol edin bence. Stok soğutucu ise zaten bu değerlerin altını almak biraz zor gibi. BIOS'tan CPU Configuration kısmında işlemcinin paket güç limitini belirleyebilmeniz gerek ancak anakart modeli tam olmadığından şu an net bilgi veremiyorum. Konu çok eksik kalmış.

Hayır yok, işlemci belli olmadığı için ben ezberden öyle yazdım.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Ben dandik bir kule tipi soğutucuyla bile CPB açık 60 derece takılıyordum bu sebepten ötürü 4.5GHz 1.3v kullanıyorum arada 70 dereceye fırlıyor ama kötü değil, silikon kalitesi çok önemli.

240mm sıvı soğutma ile bu halde. Silikon şansım mı kötü bilemedim.

Eco mode açık bir şekilde bile ısınıyorsa soğutucuyu kontrol edin bence. Stok soğutucu ise zaten bu değerlerin altını almak biraz zor gibi. BIOS'tan CPU Configuration kısmında işlemcinin paket güç limitini belirleyebilmeniz gerek ancak anakart modeli tam olmadığından şu an net bilgi veremiyorum. Konu çok eksik kalmış.

Hayır yok, işlemci belli olmadığı için ben ezberden öyle yazdım.

Fanlar temiz macun yeni o yüzden bir garip zaten. Eskiden CPB PBO kapalı 3.6 sabit oynuyordum 1080 Ti var diye de 3070'e geçince açtım CPB. Anakart modeli de b450

240mm sıvı soğutma ile bu halde. Silikon şansım mı kötü bilemedim.

Fanlar temiz macun yeni o yüzden bir garip zaten. Eskiden CPB PBO kapalı 3.6 sabit oynuyordum 1080 Ti var diye de 3070'e geçince açtım CPB. Anakart modeli de b450.

240M sıvı soğutma ile silikon ne kadar kötü olursa olsun fazla ısınmaz bir terslik olmalı.

240M sıvı soğutma ile silikon ne kadar kötü olursa olsun fazla ısınmaz bir terslik olmalı.

Ne gibi bir terslik olabilir? Voltaji çok yüksek gibi geldi bana sadece. 1.2v ye sabitleyince 60'ı bir tık geçmiyor yük altında. Onun dışında ne gibi sıkıntılar olabilir? Parçalar 4 yıllık falan olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı