AMD işlemci montajı nasıl yapılır?

Abdulkadir2727

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 9800X3D RX9070 XT 32 GB Ram
Meslek
Kurye
Herkese iyi akşamlar. İşlemcimi yeni aldım da, anakarta takamadım. Yardımcı olur musunuz?

IMG_20221018_000316.jpg

Herkese iyi akşamlar. İşlemcimi yeni aldım da, anakarta takamadım. Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 1546974

Mevcutta bir işlemci var ise anakartın üzerinde fan termal macundan dolayı işlemciye yapışmış olabilir.
Bunu sökmenin en kolay yolu fanın dönmesi için taktığınız soketi takmadan sistemi 10 15 sn çalıştırıp işlemcinin ısısı ile termal macunun gevşemesini sağlamak.
Ve kesinlikle yukarıya doğru değil soğutucuyu hafif hafif sağ sol yaptırıp termal macundan ayrılmasını sağlamak.
Yukarı çekerseniz mevcut işlemciye ya da anakarta zarar verebilirsiniz.

İşlemcinin üstündeki fanı vidaları çaprazlarındakiyle beraber açarak sırayla sökün. Ardından işlemciyi göreceksiniz. Onun yanındaki kolu kaldırıp yavaşça çıkarın. Ardından yeni işlemcinizi yerine koymadan önce anakartınızda bulunan işlemci soketindeki küçük üçgen ile eşleştirin. Yani doğru yönde takın işlemcinizi. Kuvvet uygulamayın, bıraksanız yeterli. Ardından işlemcinin yanındaki o kolu geri indirin ve termal macun uygulayın. Son olarak fanınızı takın ve CPU_FAN girişine bağlayın.

Ve kesinlikle yukarıya doğru değil soğutucuyu hafif hafif sağ sol yaptırıp termal macundan ayrılmasını sağlamak.
Evet, fan çıkmıyorsa onu sağa sola oynatarak yavaş yavaş yapışmış macundan kurtarın.

Evet, fan çıkmıyorsa onu sağa sola oynatarak yavaş yavaş yapışmış macundan kurtarın.

Merhaba, işlemcinin altında tabla olması gerek, anakartın üzerindeki vidaları söktükten sonra altta kalan metal tablayı yine elinizle arkadan destek vererek vidaları çapraz bi şekilde sıkın.

Tam olarak nereyi yapamadınız hocam? Attıklarınızdan anlaşılmıyor.

Merhaba, işlemcinin altında tabla olması gerek, anakartın üzerindeki vidaları söktükten sonra altta kalan metal tablayı yine elinizle arkadan destek vererek vidaları çapraz bi şekilde sıkın.
Evet yeni buldum onu görmemişim çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı