P Pealitade Centipat Katılım 14 Ekim 2023 Mesajlar 74 Daha fazla Cinsiyet Erkek 16 Aralık 2023 #1 Arkadaşlar bilgisayar topladım ve RAM'im XMP BIOS'tan 6000 MHz çıkarttım ve hiçbir problem yok. Ama benim merak ettiğim şey, EXPO 6000 MHz bir RAM AMD işlemci ile daha iyi mi çalışır? Fark eden bir şey olur mu? Hızlar ve CL değerleri aynı olursa.
Arkadaşlar bilgisayar topladım ve RAM'im XMP BIOS'tan 6000 MHz çıkarttım ve hiçbir problem yok. Ama benim merak ettiğim şey, EXPO 6000 MHz bir RAM AMD işlemci ile daha iyi mi çalışır? Fark eden bir şey olur mu? Hızlar ve CL değerleri aynı olursa.
Çözüm Roger Taylor 16 Aralık 2023 Pealitade dedi: Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur? Genişletmek için tıkla... Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret.
Pealitade dedi: Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur? Genişletmek için tıkla... Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret.
Roger Taylor Kilopat Katılım 25 Mayıs 2021 Mesajlar 2.262 Makaleler 5 Çözümler 33 Yer Ankara 16 Aralık 2023 #2 AMD anakartlarda XMP destekler. Kısaca destekler sorunsuz kullanırsın. Artı 0 Eksi
KS KS P Pealitade Centipat Katılım 14 Ekim 2023 Mesajlar 74 Daha fazla Cinsiyet Erkek 16 Aralık 2023 #3 Roger Taylor dedi: AMD anakartlarda XMP destekler. Kısaca destekler sorunsuz kullanırsın. Genişletmek için tıkla... Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur? Artı 0 Eksi
Roger Taylor dedi: AMD anakartlarda XMP destekler. Kısaca destekler sorunsuz kullanırsın. Genişletmek için tıkla... Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur?
Roger Taylor Kilopat Katılım 25 Mayıs 2021 Mesajlar 2.262 Makaleler 5 Çözümler 33 Yer Ankara 16 Aralık 2023 #4 Pealitade dedi: Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur? Genişletmek için tıkla... Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret. Artı 0 Eksi Çözüm
Pealitade dedi: Desteklediğinin farkındayim, merak ettiğim şey performansı EXPO'nun daha mı iyi olur? Genişletmek için tıkla... Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret.
KS KS P Pealitade Centipat Katılım 14 Ekim 2023 Mesajlar 74 Daha fazla Cinsiyet Erkek 16 Aralık 2023 #5 Roger Taylor dedi: Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret. Genişletmek için tıkla... Anladım çok teşekkür ederim içim rahatladı Artı 0 Eksi
Roger Taylor dedi: Yine 6000MHz çalışırdı şuanda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret. Genişletmek için tıkla... Anladım çok teşekkür ederim içim rahatladı
K Kastanbolu Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 15 Eylül 2018 Mesajlar 3.180 18 Aralık 2023 #6 Roger Taylor dedi: Yine 6000MHz çalışırdı şu anda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret. Genişletmek için tıkla... Herhangi bir stabilite performans artısı olmaz EXPO'nun yani değil mi? Artı 0 Eksi
Roger Taylor dedi: Yine 6000MHz çalışırdı şu anda da 6000MHz çalışıyor. Profilin adı XMP veya D.O.C.P olmazdı, EXPO olurdu olay bundan ibaret. Genişletmek için tıkla... Herhangi bir stabilite performans artısı olmaz EXPO'nun yani değil mi?
Roger Taylor Kilopat Katılım 25 Mayıs 2021 Mesajlar 2.262 Makaleler 5 Çözümler 33 Yer Ankara 18 Aralık 2023 #7 Kastanbolu dedi: Herhangi bir stabilite performans artısı olmaz EXPO'nun yani değil mi? Genişletmek için tıkla... Hocam EXPO performansı arttırır. Ama XMP veya D.O.C.P'nin yaptığı işten farklı bir iş yapmaz. Artı 0 Eksi
Kastanbolu dedi: Herhangi bir stabilite performans artısı olmaz EXPO'nun yani değil mi? Genişletmek için tıkla... Hocam EXPO performansı arttırır. Ama XMP veya D.O.C.P'nin yaptığı işten farklı bir iş yapmaz.