AMD İşlemci soğutucu fan önerisi

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı 95 derecelere ulaştığı için halihazırda kasa içerisinde kullanmakta olduğum stok AMD Wraith Stealth soğutucuyu yenisiyle değiştirmek istiyorum. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Kasa içerisindeki CPU soğutucu yükseklik limiti 166mm olarak belirlenmiş. Bu değer sanırım anakart ile temperli cam arasındaki mesafe oluyor. Şu an takılı fan ve RAM'ler arası uzaklığı ölçtüm, arada çok aşırı az bir mesafe var. Birbirlerine temas etmiyorlar ancak çok yakınlar, 10mm civarı uzaklık var tam olarak. Sizden ricam önerilerinizi bunları dikkate alarak yaparsanız memnun olurum. Fanı satın aldıktan sonra montelerken RAM'lere falan temas ederse fan elimde kalabilir, o sebeple iade vb. Uğraşmak istemiyorum. Tek seferde alayım kurtulayım kafasındayım, şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.
Aşağıya birkaç ekran görüntüsü ekledim. Sistem bileşenlerim şu şekilde:

Kasa: XPG Valor Air mıd-Tower 650W 4X fan 80+
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35v Dual kit.
GPU: 6700XT.

1726936589019.png

IMG_9089-min.JPEG

IMG_9092-min.JPEG

IMG_9093-min.JPEG

Çoğu kasaya sığmıyor.

Kasa bilgisayarcıya temizletilecek, 10 aydır sisteme sahibim hiç temizletmedim. Bütçem maksimum 2.000₺

Yukarıda atılan SE-214XT yeterli gelir ama tüm bütçeyi kullanmak isterseniz Phantom Spirit bakabilirsiniz.
Kasaya sığar ama RAM'lara değer mi bilmiyorum.

Arkadaşların attıkları soğutucular çok iyi fakat muhtemelen montaj konusunda sıkıntı yaratırlar çok büyükler. Benim attığım zaten ramle burun buruna geliyor diğerleri çift ızgaraya sahip çok zor. Size tavsiyem benim attığımın yanında bir tane daha fan alın onuda ızgaranın arka kısmına takın çift fanlı gayet güzel bir soğutucunuz olur. Ben öyle kullanıyorum 12400f buz gibi.

Maalesef kasama sığmaz, RAM'lere temas eder.

Çoğu kasaya sığmıyor.

Yukarıda atılan SE-214XT yeterli gelir ama tüm bütçeyi kullanmak isterseniz Phantom Spirit bakabilirsiniz.
Kasaya sığar ama RAM'lara değer mi bilmiyorum.
Sizce Peerless Assassin SE mi yoksa Phantom Spirit SE mi? Aralarındaki 600₺ farka değer mi birinin RGB olması dışında?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı