Çözüldü AMD işlemci üretim yeri nasıl öğrenilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

321147

Kilopat
Makaleler
6
İşlemcinin üretim yerini merak ediyorum. Nereden bakabilirim?
R3 2200G.

Çözüm
Konuya yazan arkadaşlara merhaba öncelikle yanlış bilgi çorbası olmuş burası.

Kısaca kimler AMD için çip üretiyor ve anlamlar ne kısaca diyeceğim.

Diffused: Asıl çipin yapıldığı yerdir yani silikon döküm tesisleridir eğer AMD işlemciler içinde aşağıdaki ülke yazıyorsa üretici:

USA: ABD New York, GlobalFoundries FAB NY:GLOBALFOUNDRIES · 400 Stone Break Rd Extension, Malta, NY 12020, Stati Uniti

Germany: Almanya, Dresden GlobalFoundires tesisleri GlobalFoundries · Wilschdorfer Landstraße 101, 01109 Dresden, Germania

USA ve Germany olan işlemcileri GlobalFoundries üretir genel olarak 1. ve 2. nesil işlemcilerdir.

Attığım Google harita bağlantıları ile işlemciniz nerede doğmuş öğrenebilirsiniz.

Taiwan: Tayvan TSMC tesisleridir güncel AMD işlemciler.

Tayvan içindeki tesisler içinde tam olarak nerede üretiliyor belli değil fakat N7 ve N5 yapan tesislerin TSMC üstünden sorgulayıp bulabilirsiniz. Buraya bir tanesini ekleyeyim.

Bütün TSMC işlemciler Hsinchu Taiwan içindeki genel FAB bölgesinden çıkar:TSMC Fab 7 · No. 6號, Yanxin 2nd Rd, East District, Hsinchu City, Taiwan 308

Son olarak Assembled yani paketleme kısmı.

Malaysia: Malezya içinde bulunan bağımsız I/O ve paketleme yapan şirketler.
China: SMIC AMD içinde paketleme yapıyor olabilir çünkü paketlenen AMD işlemciler Çin menşelli genelde.

@321147 @Umut Nas Daha sorunuz varsa alabilirim.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…