@Şükrü Ali Ögel şimdi ben R3 2200G kullanıyorum. Kutu üstünde bir şey bulamadım. Benim işlemcim nerede üretilmiş olabilir?
R3 2200G.İşlemci modeliniz ne fabrika partisine kadar öğrenirim.
R3 2200G.
Kesin cevap alabildim sonunda. Teşekkür ederim.Merhaba Ahmet.
İşlemcin Malta, ABD içinde GlobalFoundries tesisi içinde üretildi.
Eğer işlemcin nerede doğmuş görmek istersen:GLOBALFOUNDRIES · 400 Stone Break Rd Extension, Malta, NY 12020, Vereinigte Staaten
Ardından, Chiplet grubu üretilince I/O kısmı ile beraber paketlenmesi için AMD'in çin içinde çalıştığı partner şirkete yollanmış.
Kısaca, silikon dökümü ve üretimi ABD paketlenmesi ve işlemci çekirdeklerinin PCB'ye oturması Çin içinde oldu bu yüzden son aşama yani faal CPU Çin menşei denebilir fakat işlemcin ilk kez Malta NYC içindeki GlobalFoundries tesisi içinde doğdu.
Eğer halen emin değilsen, kendi işlemcini çıkarıp çekip atabilirsin buraya genel olarak 3200G ailesi ABD ve Çin arasında üretildi. Fakat paketleme yani PCB'ye oturtulması Malezya içinde olmuş olabilir gene Çin gibi.
Kesin cevap alabildim sonunda. Teşekkür ederim.
Ayrıca seri numarasından veya Part numarasından bulunamaz mıydı?
Hocam seni yordum kusura bakma da, işlemcimin bir de üretim tarihini bulmam lazım. Yoksa Vatan Bilgisayar bana eski işlemci kakalamış olabilir. İşlemcimin garantisi 2023 Ocak ayında bitiyor.Bulunabilir fakat işlemci üstünde kesin olarak yazıyor zaten Diffused in USA Made in China diye.
İşlemcin önce bir kumdu ardından silikon bir lotus oldu yani 110 KG bir devasa Silikon kristal ardından kesildi bir Wafer oldu en son cilalanması için üretim hattı içindeki makinalara konuldu ardından materyal birikimi yapıldı ardından üstüne Fotorezist sıvı döküldü ve Fotolitografi ile işlemcinin şablonu oluştu en son tonlarca karmaışık aşama sonrası(artık uzatmayacağım rehberlerim mevcut nasıl üretiliyor merak ediyorsan) paketlenmesi için hazır işlemci Çin'e gitti ve işlemcin böylece üretildi.
Son olarak başka sorun varsa alabilirim, içeriği faydalı bulduysan elbet çözüm olarak raporlayabilirsin.
İyi Sosyal'ler.
Hocam seni yordum kusura bakma da, işlemcimin bir de üretim tarihini bulmam lazım. Yoksa Vatan Bilgisayar bana eski işlemci kakalamış olabilir. İşlemcimin garantisi 2023 Ocak ayında bitiyor.
Normalde işlemcilerin 2 yıl garantisi olmuyor mu? O zaman 2019'da garantisi bitmiş olacaktı. Benimkini garantisi Ocak 2023'te bitiyor.2200G işlemciler 2016-2017 oluyor genel olarak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.