AMD işlemciler ile raptoreum madenciliği nasıldır?

Ali Özoğul

Kilopat
Katılım
30 Haziran 2018
Mesajlar
114
Herkese merhabalar,

Raptoreum madenciliği yapmak istiyorum ve buna göre bir işlemci satın alacağım. Ne alacağıma karar veremedim, sebebi şudur: Şimdi R7 2700X ve R5 3600 baktım. Problem şu bu siteden hangi işlemci raptoreum madenciliğinde ne kadar hash Rate verir diye baktım. Aklıma takıldı R5 3600 6 Core 12 thread R7 2700X 8 Core 16 thread nasıl olurda R5 3600 R7 2700X'den daha fazla Hash Rate alabilir? Siteye güvenmeli miyim? Almam gereken en doğru işlemci nedir? (bütçem maksimum 2200 TL)
 
Aynı fiyata Platinium sample R5 3600 ve golden sample R5 3600XT kaçırdım. Ethereum da kazacağım sonuçta 1 anakarta 1 işlemci ama 6 ekran kartı takabiliyorum. Platinium veya golden sample almam daha iyi gibi duruyor.(B350-F ROG strix)
 
Dediğim gibi madencilikte önemli olan fiyattır. Ekran kartlarında MSI Suprim alsam 1 Mh fazla verir ama 3 Suprim alacağına 4 farklı kat alırsın kar edersin. RTM ve tek kart Eth kazarsan elektrik masrafını çoğunu RTM öder.
 
Haklısınız anlatmak istediğinizi anladım. Platinium diyerek aldığım işlemciye 200 TL fazla verdim diyelim. 5 işlemcide 1000 TL yapar. Ucuza almış olsam adet başı 200TL 1 işlemci almaya yetecek para artıyor. Yardımınız için teşekkürler. Diğer yardım etmek isteyen forum sakinlerinin yorumlarını bekliyorum.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı