AMD işlemciye kurulum sorunu (Niresh)

Taha Serhat

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2013
Mesajlar
65
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar,

4-5 gündür AMD A10-4600M işlemcili samsung np355v5c bilgisayarıma Mountain Lion'un Niresh dağıtımını yüklemekle uğraşıyorum ama başaramadım. Kaç tane .dmg .iso versiyonlarını indirdim ama bi türlü usb'ye boot edemedim. Aslında dışardan bakıldığında herşeyi doğru yapıyorum hatta usb boot programları da doğru bir şekilde yüklenmesine rağmen, bilgisayarımı (bios ayarlarınıda yapılı) usb ile başlatınca ekrana hiçbir yazı gelmiyor. Sadece ms-dos un imleci ve siyah sayfa geliyor. Uzun süre de beklememe rağmen bir türlü ne bootloader sayfasını ne de apple logosunu görebildim. Artık sıkmaya başladı ama hırs da yaptım :) Yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Ya da Niresh'i yükleyenler USB'den mi DVD'den mi nasıl boot ettiklerini kısaca anlatırlarsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorum için sağ ol kardeşim. Ben bayağı bir inceledim. Transmac, universalusb, isotousb, usb image tool, unetbootin, easybcd'den dmg iso sunu her türlüsünü denedim ama her seferinde siyah ekranda kalıyor bootloader gelmeden. USB'den beceremedim artık yarın DVD'den denicem. Bana kusursuz kurmuş birinin nasıl yaptığını anlatması lazım.

- - - Güncellendi - - -

Bir şey daha ekliyim. VMware üzerinden mac kurdum. USB'yi sitelerdeki gibi restore etmeye çalıştığım zaman dmg dosyasını açmıyor. "No Mountable File System" diye hata veriyor.
 
Şu an elimde 6 tane dmg ve iso şeklinde niresh dosyaları var. Az önce torrentten yine indirdim. Nireshi kurmak için USB mi DVD mi ? Ve Windows üzerinden mi sanal mac üzerinde mi halletmeye çalışmalıyım boot için ?

- - - Güncellendi - - -

İndirdiğimde aynı hatayı verdi "No mountable file systems"

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar PC dmg ile de indirdiğim .dmg dosyaları açılmıyor. Bu sadece bende mi oluyor yoksa herkes de mi?
r9t9d.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MD5 kontrolü derken neyi kastettiniz? O konuda bir bilgim yok. Bir şey daha diyeyim, önceki mesajlarda dediğim gibi bir çok .iso ve .dmg dosyası indirdim. Hepsinde de aynı hatayı verdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta kuracağınızı sürümün AMD uyumlu olması lazım. AMD için Kernel'ın, yani çekirdeğin yamalanmış olması lazım. Niresh var bi de bi iki sürüm daha var böyle uyumlu. Gerisi uyumsuz. Yani AMD daha en başta zorluk. Ki Hackintosh başlı başına zorluk.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı