AMD Kartlar, NVIDIA Kartlardan Neden Fazla VRAM Kullanıyor?

@FakirSincap Mesela burada ciddi bir fark var.
1. Bunun benim düşüncem ya NVIDIA kendi içinde VRAM sıkış8tırıyor.(Yani 1. sayfada Spyhis hocamın dediği gibi yapıyor.)
2. NVIDIA VRAM donanımı daha kaliteli ve gelişmiş. Bunun için de belki kartlar düşük VRAM kullanıyor ve içeriyor.
3. RAM, oyun optimizsyonu bunlara ek.

Son düzenleme:

İki kat fark var resmen. Aynı şekilde benim attığım videodaki RDR 2 kısmında da 2 kat fark var. Açıkçası yeni kart alırken AMD'yi VRAM konusunda üstün gördüğüm için almayı düşünüyordum. Fakat şu an ikinci el RTX 3070 alacağım gibi. Sonuçta 12 GB VRAM olsa da yine kart 11 GB kullanıyor. Bu da aynı mantığa düşüyor.

Hocam mantıksız bir karar bu. Buna daha çok ağır oyunlarda bakın Cyberpunk gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@FakirSincap arada 2 GB fark oluşuyor bazen ancak NVIDIA yine sınırda.

Mesela bu video eşit kullanıyor RDNR 2 kısmında.

Hocam ikimiz test edelim sende forspoken demo var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradakiler de çok yakın.

2K her şey Ultra RT de ancak FSR kapalı test edelim kaç GB fark oluşacak.

Kaç GB kullandı sende.

Bunları geçelim. 6500 XT kullanan adam FH5'te sürekli VRAM'den sebep drop yerken GTX 1650 Super'e geçti 1 tane drop kalmadı oyunda. İkisi de 4 GB kartlar.

AMD kartların VRAM optimizasyonu yerlerde geziyor. RX 7600'ün RTX 4060'a karşı aynı VRAM'le çıkması bu açıdan hata. En az 10 GB olmalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…