AMD Kartlar, NVIDIA Kartlardan Neden Fazla VRAM Kullanıyor?

Hocam mantıksız bir karar bu. Buna daha çok ağır oyunlarda bakın Cyberpunk gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@FakirSincap arada 2 GB fark oluşuyor bazen ancak NVIDIA yine sınırda.

Hocam zaten aynı zamanda render işleriyle de uğraştığım için NVIDIA benim için her daim daha ağır basıyor. VRAM sadece işin esprisi.

Hocam zaten aynı zamanda render işleriyle de uğraştığım için NVIDIA benim için her daim daha ağır basıyor. VRAM sadece işin esprisi.

O zaman zaten NVIDIA alman lazım.

Ya benim için VRAM pek bir şey arz etmiyor. Kartların VRAM'den çok kas güçleri sıkıntı çıkaracak gibi duruyor.

AMD kartların VRAM optimizasyonu yerlerde geziyor. RX 7600'ün RTX 4060'a karşı aynı VRAM'le çıkması bu açıdan hata. En az 10 GB olmalıydı.

7600 zaten ucuz ve 8 GB oldu. 7600 XT 16 GB olacak yüksek ihtimalle. Farkı kapatacaklar.

Zaten 6700XT ile 6750XT 3-5 FPS kazanıyordu boşa çıkar bir kart oldu. Onun 6750 XT GRE Versiyonu'da geliyor.

7600 zaten ucuz ve 8 GB oldu. 7600 XT 16 GB olacak yüksek ihtimalle. Farkı kapatacaklar.

Zaten 6700XT ile 6750XT 3-5 FPS kazanıyordu boşa çıkar bir kart oldu. Onun 6750 XT GRE Versiyonu'da geliyor.

6700 XT ile 6750 XT arasında tek temel fark birazcık hızlı VRAM'ler.

Ama bana sorarsan piyasadaki en gereksiz kartlardan birisi de 6750 XT'dir. Bir güç tüketimi var RX 6800'den fazla hatta 7700 XT ile yarışıyor. Performans desen 6700 XT'nin kankası.

Bir de millet bu yaz bu kartı sırf 12 GB var diye 12-14K verip sıfır aldı, komedi.

3-5 video falan baktım. Sürekli farklı VRAM kullanımları var. Genel olarak bazıları 2X VRAM kullanırken bazıları aynı oyunda eşit kullanıyor. Ayarları ise aynı.

Ama bana sorarsan piyasadaki en gereksiz kartlardan birisi de 6750 XT'dir. Bir güç tüketimi var RX 6800'den fazla hatta 7700 XT ile yarışıyor. Performans desen 6700 XT'nin kankası.

Bir de millet bu yaz bu kartı sırf 12 GB var diye 12-14K verip sıfır aldı, komedi.

Peki hocam sizce ileride 3070 ile VRAM sebebi ile oyunlarda drop yer miyim?

Neden 6750 XT çıktı gram anlamadım. Hadi 20FPS fazla verse, Gelişmiş donanımı olsa bir şey demem aynı ya ikizi bildiğin. Biri daha geç doğan bebek gibi aynı. Geç doğan daha çok yemek yiyor(Watt değerleri).

Peki hocam sizce ileride 3070 ile VRAM sebebi ile oyunlarda drop yer miyim?

Pek zannetmiyorum. Oyunların maksimum ayarlarda VRAM tüketimi zamanla artacak ama 3070'in oyunları maksimum ayarlarda DLSS olmadan yüksek karelerde oynatma şansı da o hızla düşecek.

Zaten ayar kısmaya ya da DLSS açmaya başladığında VRAM tüketimini azaltmış oluyorsun. Aynı kapıya çıkıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı