RX 6500 XT modellerde 3.0 modelde umudunuz olmasın. Tomarla sürücü getirilse bile umut yok. Kart kısıtlı. Böyle rezalet kart olamaz.
4.0 gelişir fakat 3.0 modeli atın çöpe.
Evet. Tabirim yanlış olmuş. Özür dilerim. Ben her türlü bu kartı önermeyi düşünmem. Pek bir fiyat söylentisi de göremedim. Sanırım sistemlerde gelir.Model olarak ayrılmayacak hocam 2 türlüde destekliyor fakat kısıtlı ve PCI 3.0'da kart kendini kapatıyor bence PCI 4.0 anakartı olanlar ucuz olursa düşünebilir aksi durumda kimse almasın bu kartı 15-20 FPS civarı FPS farkı oluyor oyundan oyuna.
Kartın fiyatı 4.650 TL'den başlayacak gibi.
Sürücülerle performans işini düzelteceklerdir eminim.
Kırpılmamış navi24 GPU kullanıyor, RX 6400 XT-6400 kırpılmış varyantı kullanır.
@The Man From E.A.R.T.H. Hocamın dediği gibi bitin düşük olması karıtn her zaman kötü olacağı anlamına gelmiyor. Ama hat sayısı darboğazı yüzünden performansı çok düşük.
RX 6500XT inceleme
giriş: Öncelikle kartın tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirtmeliyim, PCI-e 4.0 X4 modunda bile hala iyi değil. X4 hat sayısı ile sınırlandırılması ve 5500XT 4 GB'den bile kötü olması ayrı bir ironik. GPU özellikleri: Navi 24 Üretim-Transistör Sayısı 6NM-5,4 Milyar Kalıp Ölçüsü 107...www.technopat.net
Newegg'de stokta olmayan 6500XT 5200TL, vergilerle Total fiyatı 5900TL oluyor.
6000-6500'e alınmaz bu kart.
Düzelmez, sürücü ile kartı bu kadar taşıyamaz.
Donanımsal sorunu büyük.
RX 500 serisi ilk başlarda öyleydi sonradan gelen güncellemeler ile performans çok artmıştı.
Bu kart nedense yurt dışı forumlarda bile çok kötülendi bence sürücü ile olsa olsa 5 FPS falan artış gelir PCI 3.0 sorunu ciddi onu düzeltmeleri lazım hat kısıtlaması ayrı saçma bu kart 3500-4000 TL arası gelirse düşünülür yoksa yüksek paralar etmez. Gider 2.el GTX 1660 alırım bunu tokatlar geçer.
Bu kart sürücülerin bel bağlanacağı bir model değil. X4 ve 64 Bit veri yolunun kapasitesi bu daha fazla performans gelse aktaracağı yer yok, kaçırılan nokta bu. Fiziksel dezavantajlar yazılımla düzeltilemez. 5500 XT'nin bile iyi kötü bir X8 veri yolu vardı ama o bile kartın kapasitesini bir miktar kırıyordu.
AMD bu kartı küfür eder gibi attı piyasaya. Haydi RX 580 eski, RX 590 trafo desen 5500 XT ve 1650 Super'e karşı ne avantajı var bu kartın? Koca bir sıfır.
Cidden hayal kırıklığı kuzenim için PC bakıyoruz 1 aydır bekliyorum çıksa da alsak diyordum sıfır parçalarla benim beklentimin çok çok altında çıktı dedim RX 5500XT 4 GB modeline en azından 15 FPS fark atsa 3-4 yıl götürür düşüncesiydi kart ondan beter çıktı.