AMD laptop Vulkan ile Vega 8 ekran kartını kullanıyor

MayBasH

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
112
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Radeon WHQL 21.3.1 sürümünü kullanıyorum. Laptopumda Ryzen 5 2500U işlemci, RX560X ekran kartı bulunuyor. Oyunları Vulkan ile çalıştırdığımda Vega 8 ekran kartını kullanıyor, bunu nasıl değiştirebilirim?
 
Bundan nasıl emin oldunuz öncelikle? Sormamın sebebi, AMD sistemlerde harici GPU'sunun kullanılmadığını iddia edenlerin %90'ında sorun düşük performanstan şikayetle oyunun dahili GPU kullandığını düşünmek...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik Ayarları'ndan oynamak istediğin oyunun .exe dosyasını oraya ekle. Ardından oyuna tıklatıp seçeneklere bas. Karşına bir pencere açılacak. Yüksek Performans ayarında harici GPU'n olacak. Ona tıkla ve oyununu aç. Artık Windows oyunu harici GPU'yu kullanmaya zorlayacak.
 
Bundan nasıl emin oldunuz öncelikle? Sormamın sebep, AMD sistemlerde harici GPU'sunun kullanılmadığını iddia edenlerin %90'ında sorun düşük performanstan şikayetle oyunun dahili GPU kullandığını düşünmek...

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda kullanılan ekran kartını Vega olarak gösteriyor ve FPS değeri düşük. Oyunu Vulkan ile değil de normal olarak çalıştırdığımda ise kullanılan ekran kartını RX 560X olarak gösteriyor.

@Recep Baltaş
 

Dosya Ekleri

  • normal.png
    normal.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 29
  • vega.png
    vega.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı