AMD mi INTEL mi ?

Zoneradious

Hectopat
i9-12900K, Cinebench Rekoruyla Ryzen 5950X’i Yakaladı mı ?
Intel’in yeni amiral gemisi Core i9-12900K, Cinebench’te 15.664 puan alarak AMD’nin mevcut amiral gemisi Ryzen 9 5950X’i yakaladı. Ünlü hız aşırtmacı Slave, Core i9-12900K ile Intel’in yeni Alder Lake mimarisinden bugüne kadar Cinebench R20’de gördüğümüz en yüksek puanı alarak dünya rekorunu kırdı.

Yaklaşık bir yıl önce yine aynı isim Ryzen 9 5950X ile Cinebench R20 testinde tam 15.664 puanlık skor elde etmişti. Bu rekor AMD ailesinin en yüksek rekoru olarak güncelliğini halen koruyor.

Her iki işlemcinin de aynı puan alması şaşırtıcı ve pek inandirici da gelmedi. Şahsı fikrimi söylemek gerekirse AMD fiyat ve performans olarak biraz daha önde. Siz de fikirlerinizi yorumlara yazmayi unutmayin.

Dosya Ekleri

• Intel-Core-12900K-ve-Ryzen-5950X-Overclock-Hiz-Asirtma-Rekor-cinebench.jpg
    110,7 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemcisi kaç senedir piyasada Intel işlemcisi kaç senedir piyasada.

Kaç senede anca durumu eşitleyebildiler. Tabii güçlü çekirdek diyerek. Yoksa ht teknolojisini sözde kapalı tutarak 2 thread tek çekirdek performansı veriyor olmasın. Tek çekirdek diye bizi yemesinler. Haliyle ben bu işlemcinin aslında 16C 32t olduğunu düşünmekteyim.

Ve AMD işlemcisini daha yeni yakaladı haliyle.

Daha yolu var Intel'in.

Tekli çekirdek performansında Intel her zaman daha önde. 12900k tercih etme sebebim bu oldu.

Çoklu çekirdekte Ryzen işlemcileri geçmek için işlemci çok fazla enerji tüketiyor. Yeni nesilde çoklu çekirdekte AMD daha önde olacak muhtemelen.

AMD zaten her seferinde çoklu çekirdeği katlıyor. Eğer yeni çekirdekleri küçültme planını uygularsa yüksek hızlara daha az güç harcayarak daha fazla performans sağlayabilir. Önceden paketleri daha fazla çekirdek sığdırdıklarına dair haber çıkmıştı (paket değil de başka ismi olabilir tam hatırlamıyorum neydi). Buna dayanarak bu yorumu yapıyorum yanlış anlaşılma olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…