AMD neden WattMan hatasını düzeltmiyor?

TH6

Hectopat
Neden böyle? Hatalarını düzelterek yani WattMan gibi hataları hallederek NVIDIA'dan daha iyi olabilir. Tamam belki bir ekran kartında hatası olsa tamamda çoğu ekran kartında sürücü hataları ve WattMan gibi hatalar var.

WattMan denilen şeyin ne olduğunu daha halkımız bilmiyor. Bakın tane tane anlatıyorum:

WattMan yazılımı AMD ekran kartlarının sürücüsünün içinde bulunan frekans, voltaj gibi ayarlamaları kart için yapan yazılımın adıdır. Yazılımın kendisinin adı yani. Hata değil. WattMan hatası da düzeltilecek bir şey değil. Sistem ekran kartından bağımsız bir sıkıntıya sahip olsa bile WattMan yazılımı kendisini fabrika ayarlarına geri döndürür. BIOS sıfırlamaktan farksız. Aynı şey. Buna da neden bilmiyorum "WattMan hatası" diye adı çıktı. Yanlış bilgi çabuk yayılır derler. Şaşırmıyorum artık.

Peki çözüm ne? Öncelikle sistemin hangi bileşeninde sorun var onu tespit edeceksiniz. Sorunu düzelttiğinizden emin olduktan sonra hala daha WattMan kendisini fabrika ayarlarına sıfırlıyorsa, o zaman kart ile yazılım arasında bir iletişim sıkıntısından söz edilebilir veya kartta donanımsal bir problem olabilir. O noktada servise veya iade işlemine düşüyor yolunuz.

WattMan'in yazılım olarak stabil işlediğini söyleyemem, daha önce defalarca kartın olması gerekenin üzerinde frekans ve voltaj değerlerine çıktığına şahit oldum. Stabil çalışmıyor ve AMD'de bu durumu görmezden gelmekte ısrarcı.

WattMan denen şey sadece ekran kartı değil dandikçe toplanmış bir sistemden de oluyor.

Hocam sadece hızlı başlatma özelliği açık olduğu için bile WattMan hatası alabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi sistemin dandikçe toplandığından olsa aynı sisteme NVIDIA ekran kartı taktığınız zamanda farklı farklı sorunlar yaşamanız gerekir ancak yaşamıyorsunuz.

RX 580 alalı 3 yıl oluyor ilk 2 ay WattMan yedim daha da yemedim.

WattMan'ı dandik sistem olduğunda daha fazla olduğunu biliyorduma sadece AMD ekran kartlarında oluyor zannediyordum. Sağolun

AMD ekran kartlarında oluyor zannediyordum.

Öyle zaten. Yazılım AMD'ye ait çünkü. NVIDIA tarafında WattMan diye bir yazılım yok. AMD kartlarda bu sıfırlama işlemi gerçekleşir. Ha AMD kartlar mükemmel mi? Hayır değil. Ancak konumuz bu da değil. Yazılımın kendisi.

Anlamanız gereken tek şey WattMan'ın kendisinin bir hata olmayışı. Bilgisayarınıza kurduğunuz herhangi bir program gibi düşünün.

Hocam Watman hatası her zaman ekran kartında sorun olduğunu göstermiyor. Örneğin Ramlerde bir sorun olduğunda ve sistem crash verdiğinde de Watman bildirimi alırsınız. Dolayısıyla genel olarak yaygın fikir bu hatanın çok fazla alındığı ve ekran kartlarında sorun olduğu yönünde olsa da yeni bir Amd kullanıcısı olarak aslında öyle olmadığının farkına vardım.

Örneğin Ramlere OC denemem sırasında ve bir kasa temizliği sırasında CPU güç kablosunu tam oturtamamam nedeniyle crash yedikten sonra Watman bildirimi almıştım. Ancak görüldüğü üzere sorun aslında ekran kartında değildi. AMD sadece sistemde bir sıkıntı olduğunu ve tüm ayarları sıfırladığını bildirmişti o kadar. Sonuç olarak Watman her zaman ekran kartında ya da driverda bir sıkıntı olduğunu göstermiyor. Dolayısıyla tüm sürücüler sorunsuz ya da 6000 serisi öncesi 0 sorun diyemem elbette ancak ben özellikle 6000 serisiyle birlikte AMD'nin stabiliteyi yakaladığını düşünüyorum.

Wattman hatası, kullanıcıların kartın frekans, voltaj ayarlarına doğrudan müdahale ettiği için kullanıcı hatası bildiğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…