AMD neden WattMan hatasını düzeltmiyor?

• Konuyu başlatan TH6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.912
Wattman hatası olayı gerçekten bir tabu haline gelmiş. Nvidia da bazen sürücüyü sıfırlıyor ama bildirim gelmiyor oyunu kapatıyor örneğin yeniden açıp devam ediyorsunuz kimse de aa nvidia hatası verdi demiyor. Bir de şunu anlamıyorum arkadaşlar madem wattman hatası alıyorsunuz kurmayın şu yazılımı dümdüz sürücü kurun eski de olsa yeni sürücüyle çoğu zaman fark olmuyor ya da 1-2 fps fark oluyor dümdüz kullanın bakalım o zaman aynı hatayı veriyor mu sistem. Yıllarca RX570 kullandım bir kez hata almadım. Hem de kart sürekli hata verdiği söylenen overclocklu sapphire modeli idi.

WattMan denilen şeyin ne olduğunu daha halkımız bilmiyor. Bakın tane tane anlatıyorum:

WattMan yazılımı AMD ekran kartlarının sürücüsünün içinde bulunan frekans, voltaj gibi ayarlamaları kart için yapan yazılımın adıdır. Yazılımın kendisinin adı yani. Hata değil. WattMan hatası da düzeltilecek bir şey değil. Sistem ekran kartından bağımsız bir sıkıntıya sahip olsa bile WattMan yazılımı kendisini fabrika ayarlarına geri döndürür. BIOS sıfırlamaktan farksız. Aynı şey. Buna da neden bilmiyorum "WattMan hatası" diye adı çıktı. Yanlış bilgi çabuk yayılır derler. Şaşırmıyorum artık.

Peki çözüm ne? Öncelikle sistemin hangi bileşeninde sorun var onu tespit edeceksiniz. Sorunu düzelttiğinizden emin olduktan sonra hala daha WattMan kendisini fabrika ayarlarına sıfırlıyorsa, o zaman kart ile yazılım arasında bir iletişim sıkıntısından söz edilebilir veya kartta donanımsal bir problem olabilir. O noktada servise veya iade işlemine düşüyor yolunuz.

Hocam kaliteli RAM kaliteli PSU alırsam sorun yaşar mıyım?
NVIDIA ekran kartı almak istiyorum ama çok pahalı gözüm hala RX 6600 XT'de kaldı.

5700XT kullanırken çok sorun yaşadım ve sattım. Yeni nesilde AMD'ye yine şans verdim. 6700XT, 6800XT, 6900XT modellerinde hiç sorun yaşamadım. Ne WattMan ne de başka driver sorunu. Genel olarak memnunum. Elektrik tüketimi, ısınma ve fan sesi konusunda da daha başarılı buldum.

Hocam RX 6600 XT almak istiyorum ama WattMan vs gözümü korkuttular bayağı kaliteli bileşenlerle sorun yaşar mıyım?

Hocam kaliteli RAM kaliteli PSU alırsam sorun yaşar mıyım?
NVIDIA ekran kartı almak istiyorum ama çok pahalı gözüm hala RX 6600 XT'de kaldı.

Hocam RX 6600 XT almak istiyorum ama WattMan vs gözümü korkuttular bayağı kaliteli bileşenlerle sorun yaşar mıyım?

Ben aldım milyonda bir bozuk çıkan kart bana geldi değişime gönderdim, yenisi şu an bile kusursuz.

Ben aldım milyonda bir bozuk çıkan kart bana geldi değişime gönderdim, yenisi şu an bile kusursuz.

NVIDIA'ya paramı gömmek istemiyorum zamanında GTX 1650 Super almıştım memnunum şu an ama PC'yi sattım ve RX 6600 XT olan bir hazır sistem almak istiyorum.
Pişman eder mi RX 6600 XT WattMan falan neye göre oluyor onu da anlamadım.

NVIDIA'ya paramı gömmek istemiyorum zamanında GTX 1650 Super almıştım memnunum şu an ama PC'yi sattım ve RX 6600 XT olan bir hazır sistem almak istiyorum.
Pişman eder mi RX 6600 XT WattMan falan neye göre oluyor onu da anlamadım.

Asla pişman etmez performans olarak, bende de 1650S vardı çağ atladım resmen.

Hocam 13.5-14 bütçe maksimum RX 6600 ya da RX 6600 XT sistem önerin var mi?

Şu sistemi Ryzen 5 5500 veya 3600 yaparak alabilirsiniz (tavsiyem 3600 çünkü genel olarak birbirine yakınlar fakat PCIe 4.0 destekli)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı