AMD, Nvidia vs AMD, İntel?

44Furkan44

Kilopat
Daha fazla  
Ben ogrenciyim normal guzel oyun oynamak icin bir bilgisayar alicam. 3000 tl civarinda toplamayi dusunuyorum. Ekran kartinda ve islemcide kararsiz kaldim. Amd mi, Intel mi ve Amd mi Nvidia mi? Bilen kisiler yardimci olabilirse cok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Haziran 2016 - Technopat

Haziran ayinda technopat bi bilgisayar toplamis. Amd-Intel diye

AnakartMSI B150M Gaming ProASUS B150 Pro Gaming/Aura
İşlemciIntel Core i5-6400Intel Core i5-6402P
Ekran KartıMSI R9 380 GAMING 2GASUS GTX 960 STRIX 2GB
[TBODY] [/TBODY]
Intel core i5 6400 Vatan Bilgisayarda yok hem de Vatan Bilgisayarda ozellik bakimindan daha iyi olan ama hangi kullanim icin oldugunu bilmedigim
AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci

Var. Bi bakarsaniz cok sevinirim
Sizce ne yapmaliyim

Şu anlık işlemci olarak İntel öneririz. Sebebi AMD'de Zen mimarisini beklediğimiz için. Ama APU sistem alıcaksanız AMD alabilirsin. Ama bütçen APU sistem üstünde oraya çok takılma.
Ekran kartı olarak da şuan GTX 960 ve R9 380 önermeyiz onun sebebi de şuan yeni ekran kartları geliyor. Şuan ekran kartını almadan bilgisayarı toplayın gelecek ekran kartlarını da bekleyin.

Amd işlemci almanı önermem. Özellikle fx işlemciler eski işlemciler. 2011 yılından kalma ve halen satılan işlemcileri bile var. 8 çekirdek diye göz boyuyorlar ama 8 çekirdek destekleyen uygulamalar fazla değil. İ3 6100 bile oyunlarda fx işlemcilerden daha performanslı çalışıyor. Fx işlemcilerin kullanım alanının farklı olduğu ve oyun için uygun olmadığındanda çok eminim.

Ekran kartı için RX 480 in çıkışını ve testlerini beklemek lazım. Eğer dedikleri doğru olursa çok güzel şeyler olacak. İşlemcide de Zen mimarisi beklenirse iyi olur ama çoğu insan AMD den umudunu kesti. Yinede bir aceleniz yoksa Temmuz ortası - Ağustos başını beklemenizi tavsiye ederim.

Öncelikle ilginiz icin tesekkur ederim
Yaptiginiz yorumlara gore islemcide amd alma intel al diyorsunuz.
Ben bilgisayari zaten bayram sonrasi toplayacagim.
Su anda intel oneririz cunku Zen mimarisi cikmadi demissiniz.
Zen mimarisini bi aciklarmisiniz kor cahil kaldim.
Benim bilgisayari topliyacagim zaman Temmuz-Agustos zamani olucak ve o zamana kadar Zen Mimarisi cikacak heralde onumu al diyorsunuz
Yardimlarinizi bekliyorum
Aciklama yapmislar Zen Mimarisi en gec yil sonu cikicak diye acaba beklemelimiyim ve asiri pahali olurmu acaba

Son düzenleme:
Öncelikle ilginiz icin tesekkur ederim
Yaptiginiz yorumlara gore islemcide amd alma intel al diyorsunuz.
Ben bilgisayari zaten bayram sonrasi toplayacagim.
Su anda intel oneririz cunku Zen mimarisi cikmadi demissiniz.
Zen mimarisini bi aciklarmisiniz kor cahil kaldim.
Benim bilgisayari topliyacagim zaman Temmuz-Agustos zamani olucak ve o zamana kadar Zen Mimarisi cikacak heralde onumu al diyorsunuz
Yardimlarinizi bekliyorum
Aciklama yapmislar Zen Mimarisi en gec yil sonu cikicak diye acaba beklemelimiyim ve asiri pahali olurmu acaba
Kendi düşüncem şu şekilde (bende yaklaşık olarak o sırada alacağım bilgisayarı) ekran kartı olarak RX480 i beklemen yeterli olacaktır. Sadece yeni bir şey çıkıcak diye beklersek işlemci konusunda o sırada intel de yeni bir seri duyurabilir ve bu daha fazla kafanızı karıştırabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı