AMD Overdrive ile Yanlışlıkla OC Yapmak

Merhaba Ryzen 5 1500X işlemci kullanıyorum ve sıcaklık ölçmek için bu yazılımı indirdim. (Amacını bilmiyordum) Açtığımda bilgisayar kendi kendine mavi ekran verip yeniden başlattı. Sisteme veya işlemciye bir zarar gelmiş midir? Overclock yazılımıymış sanırım, şu an sorun yok gibi görünüyor.

Overclock, sisteme zarar vermez. Evet, Overdrive overclock yazılımı ve hoşuma giden bir yazılımdır, kullanabilirsiniz.
Programı açtığımda direkt mavi ekran aldım yalnız. Ve işlemci hızımı nasıl standarta çekeceğim?
Yük altında ekran kartım ve işlemcim 49 derecede çalışıyor, Battlefield 5 oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten eğer mavi ekran verdiyse, sistem o ayarı kabul etmez ve varsayılana döner. Öyle olması lazım yani. İşlemcinizin, 3.5-3.7 GHz aralığında çalışması lazım. Görev yöneticisinden kontrol edin işlemci frekansını. Bu aralıktaysa, problem yoktur. Eğer daha fazlaysa -4.0 GHz v.s- o zaman BIOS'tan overclock işlemini geri alın.

Zaten eğer mavi ekran verdiyse, sistem o ayarı kabul etmez ve varsayılana döner. Öyle olması lazım yani. İşlemcinizin, 3.5-3.7 GHz aralığında çalışması lazım. Görev yöneticisinden kontrol edin işlemci frekansını. Bu aralıktaysa, problem yoktur. Eğer daha fazlaysa -4.0 GHz v.s- o zaman BIOS'tan overclock işlemini geri alın.
3.70 çalışıyor maksimum yani 3.5 ve 3.7 arasında kendisi gidip geliyor herhangi müdahale olmadan değil mi? Bir de uygulamayı açar açmaz mavi ekran yedim herhangi bir OC işlemi yapmadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı