AMD Phenom II X2 565: 4 Çekirdek Kullanımında PC Kapanıyor

• Konuyu başlatan NBA01
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.989

NBA01

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar AMD Phenom II X2 565 Processor 3.40 GHz (6 Sene oldu alalı) İşlemcimde kendiliğinden 4 çekirdeğe geçme özelliği var. PC açılış esnasında "Press 4 for Unlock Cores" gibi bişi yazıyor ve 4 de basınca PC kapanıp tekrar açılıyor ve diğer açılışta 4 Çekirdek aktif yazıyor buraya kadar iyi güzel ama PC de bir oyuna girince (Mesela Dota 2) yada Uzun süre internette video izleyince PC kapanıyor. Bi kaç kere bu olunca işlemciyi vs. yakmamak için tekrar BIOS u Default yapıp eski 2 çekirdek moduna geri döndürdüm ama yukarıda da dediğim gibi Dota 2 gibi FPS'nin önemli olduğu oyunlarda işlemcinin performansını artırmam lazım. Benim işlemcide böyle bir seçenek kendiliğinden olunca herhalde sorun çıkmaz dedim ama işte kapanıyor dayanmıyor. Sizden ricam bu yükseltmeyi yaptıktan sonra PC'nin kapanmasını nasıl sağlayabilirim yani nasıl sorunsuz bir şekilde işlemciyi 4 çekirdeğe yükseltip kullanabilirim?

Şimdiden teşekkürler :)

NOT: İşlemci ve anakart bilgileri aşağıdaki resimde verilmiştir.
Anakart + İşlemci.png

Son düzenleyen: Moderatör:
PC neden kapanıyor önce onu sorgulamak lazım. Çok mu ısınıyor, PSU mu yetmiyor? PSU ne marka? Isı değerleri ne durumda PC tam kapanmadan önce?

Oyun sırasında MSI Afterburner ile ısı değerlerini kontrol et. PC kapandıktan hemen sonra açıp BIOS a girip oradan da bakabilirsin.

Şimdi programı yükleyip işlemciyi 4 çekirdek moduna getirip denicem. Kapanırsa dediğin gibi BIOS tan bakar buraya yazarım.

4 Çekirdek modua geçirip oyuna girdim şuan. Normal 2 çekirdek modunda Max 69 Derece sıcaklık olurken şimdi Max 88 gördü ama kapanmadı şuan hala. Heralde sabah kasayı açıp işlemci fanını vs temizledim ondan biraz daha dayanıyor. Kapanırsa son değerleri kaydedip yazcağım buraya. Kapanmasa dahi 88 derece normal nir sıcaklık gibi görünmedi pek bana. Yanlış mıyım ?

Şimdi programı yükleyip işlemciyi 4 çekirdek moduna getirip denicem. Kapanırsa dediğin gibi BIOS tan bakar buraya yazarım.

4 Çekirdek modua geçirip oyuna girdim şuan. Normal 2 çekirdek modunda Max 69 Derece sıcaklık olurken şimdi Max 88 gördü ama kapanmadı şuan hala. Heralde sabah kasayı açıp işlemci fanını vs temizledim ondan biraz daha dayanıyor. Kapanırsa son değerleri kaydedip yazcağım buraya. Kapanmasa dahi 88 derece normal nir sıcaklık gibi görünmedi pek bana. Yanlış mıyım ?
İşlemci termal macununu yenile, sıcaklık çok yüksek. Kaliteli bir termal macun al.

İşlemci termal macununu yenile, sıcaklık çok yüksek. Kaliteli bir termal macun al.
Termal macunu kendim nasıl sürebilirim? Video vs var mı bununla ilgili?

Düzeltme: Oyun sonu bi baktım 97 derece... PC kapanmadı ama 97 derece çok fazla. Termal macunu değiştireceğim orası tamam. Peki başka bir şey önerir misiniz ? Soğutucu, fan olarak vs?

Termal macunu sürdüm ama ısı 80 lerde gene. Bana güzel bir işlemci soğutucusu önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu kendim nasıl sürebilirim ? Video vs var mı bununla ilgili ?

Edit: Oyun sonu bi baktım 97 Derece... PC kapanmadı ama 97 derece çok fazla. Termal macunu değiştiricem orası tamam. Peki başka birşey önerirmisiniz ? Soğutucu Fan olarak vs ?

Termal macunu sürdüm ama ısı 80 lerde gene. Bana güzel bir İşlemci Soğutucusu önerebilir misiniz ?

Akasa Venom AMD AM2/ AM3+/ FM1/ Intel 775//1151/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu (AK-CCX-4002HP) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı