AMD Phenom II X4 945 Sıcaklık Sorunu

Merhabalar. ben de bu modelin 125W olanından var. Ve boşta 45 derecede falan çalışıyor. Max 56 derece oluyor sizce normal mi?
Not: Soğutucum "Sunbeam Core Contact Freezer 92MM"
Eski işlemcimi (Athlon X2 5600+)28 dercede boşta, tam yükte 55 derecede çalışıyordu. Bu normal mi? Ve son olarak işlmecinin sıcaklığını Core tempten bakınca sabit 45 derece gösteriyor. Düz hiç oynaşma yok 44-45.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştaki sıcaklık havalara vs. bakılırsa yüksek diyemeyiz. Sıcaklık değerleriniz gayet iyi TDP'si 125W olan bir işlemci için.
TDP'si yüksek olunca çok mu ısınır? Veya bu değeri düşürebilir miyim? Ve son olarak bu değerlerde 6-7 saat çalistirsam oyun oynasam duraksız GTA 4, Zula, Minecraft vs yanmaz değil mi?

TDP değerinin yüksek olması ısınmayı tabiki etkiler fakat dediğim gibi sıcaklıklarınızda hiçbir problem yok. Oyun oynamakla vs. işlemci yanmaz.

Bendeki athlon x2 5600+ 28 derecede çalışıyordu bu işlemcinin güçsüz olmasında mı kaynaklanıyor acaba? Güçsüz olunca daha az ısınıyor.
TDP değerinin yüksek olması ısınmayı tabiki etkiler fakat dediğim gibi sıcaklıklarınızda hiçbir problem yok. Oyun oynamakla vs. işlemci yanmaz.
Derecesi çok çok iyi. Bu değerleri düşürebilirsiniz ama gerek yok performans kaybı vesayre olur.
Benim eski cpu boşta 28-33 derecede geziyordu.Ondan biraz endişelendim.Daha 1 saat önce taktım sisteme.
Derecesi çok çok iyi. Bu değerleri düşürebilirsiniz ama gerek yok performans kaybı vesayre olur.
TDP değeri nasıl düşürülür acaba?Yeni konu açsam oraya mesaj yazabilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı