Phenom II X4 945 ısınma sorunu

solodovnichenko

Hectopat
  • RAM: 4 GB DDR3 1333MHz
  • Ekran kartı: MSI R7 240
  • İşlemci: Phenom ii x4 945 6MB
  • Anakart: Foxconn 2AB1
Fan modelini hatırlamıyorum ama max. 2350 rpm dönüş hızında çalışıyor.
Sistem isteyen oyunları oynamıyorum fakat şu yaz günlerinde işlemci herhangi bir sistem istemeyen oyunda bile 70-75 derece arasında gidiyor, boşta ise 42-45 normal değerlerine dönüyor. Şimdi sizlere birkaç soru sormak istiyorum:

1. Fan almayı düşünüyorum ama hava akışı(cfm) mı yoksa rpm(dönüş hızı) mı daha önemli? Ve önerebileceğiniz fan varsa sevinirim :) (egzoz fan takviyesi yaptım faydalı olmadı)
  2. Bu işlemcinin "CPUworld ve Aida64" gibi kaynaklardan gördüğüm max. çalışma sıcaklığı 70 derece fakat bunu sürekli aşıyorum bu değer doğru mu? Yoksa işlemciyi yanma noktasına mı getirdim?

Not: Anakart ve ekran kartı 45 dereceyi bile geçmiyor, yani ısınan sadece işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci soğutucusu için bütçeniz ne kadar? Orta halli, kule tipi bir soğutucu bu işlemciyi serin tutmak için yeterli olacaktır. Sistemde bir kararsızlık falan yoksa işlemcide sorun yok demektir. O konuda endişelenmeyin çok fazla.
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı