AMD Phenom II X4 overclock

noobplayeRr

Decapat
Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Phenom II X4 işlemcim var, Valorant oynarken darboğaz yapıyor. Bunun için overclock yapmayı düşünüyorum. Bu işlemciye overclock yapmak için sistemim yeterli midir?

Sistem Özellikleri;
Anakart: MSI 970 Gaming
PSU: 750W 80+
RAM(2x4): 8 GB 1600 MHz ya da 1866 ikisinden biriydi.
Ekran kartı: Sapphire R9 200 7900 HD Series
 
@noobplayeRr sistemin AM3 müş zaten yanlış biliyormuşum kusura bakma yukarıda yazdığım için. Anakartın 2133MHz'ye kadar destekliyor. 1866 veya 2133MHz'ye çıkarırsan RAM'lerini gözle görülür bir FPS artışı ve darboğazda azalma olur. Overclock yapacaksan stok soğutucu yetmez haberin olsun. Doğruysa 125W TDP'si var işlemcinin ve overclock sonrası bu daha da yukarı çıkacak. Kule soğutucu alman gerekiyor. Bunun haricinde FX serisi bir işlemci alırsan overclocksuz performansı elindeki işlemcinin overclocklu performansından bile daha fazla olacaktır.
 
o işlemcinin tek başına oc siz yük altında 180 watt çektiğini gördüm ben. Oc ile 200 lü değerleri geçecektir ve buda elektrik faturasını epeyce şişirecektir. mümkünse anakartınız eğer fx serisi işlemciler destekliyorsa aynı güçte veya daha iyisi 95 watt tdp değerli işlemcilere geçmek sizin için daha iyi olacaktır.
 
Soğutucum stok değil ama termal macunu ilk sistem kurulduğu zamandan beri değiştirmedim yaklaşık 4 yıl falan oldu, boşta 42 derece falan Valorant oynarken %80 - %100 çalışırken 60 - 65 derece oluyor en fazla, termal macunuda yakında yakın zamanda değiştireceğim.

O işlemcinin tek başına OC siz yük altında 180 Watt çektiğini gördüm ben. OC ile 200'lü değerleri geçecektir ve bu da elektrik faturasını epeyce şişirecektir. Mümkünse anakartınız eğer FX serisi işlemciler destekliyorsa aynı güçte veya daha iyisi 95 Watt TDP değerli işlemcilere geçmek sizin için daha iyi olacaktır.

Anakart AM3+ destekliyor diye biliyorum FX serisini de destekler, FX serisi için işlemci öneriniz var mı?
 
Sıcaklık da çok büyük problem o işlemcide. OC de çok fazla ısınıyor. ona iyi bir hava soğutucu gerekiyor. Termal macununu da değiştirin.
Soğutucum stok değil ama termal macunu ilk sistem kurulduğu zamandan beri değiştirmedim yaklaşık 4 yıl felan oldu, boşta 42 derece felan Valorant oynarken %80 - %100 çalışırken 60 - 65 derece oluyor en fazla, termal macunuda yakında yakın zamanda değiştireceğim.

Anakart Am3+ destekliyor diye biliyorum FX serisinide destekler FX serisi için işlemci öneriniz var mı?
Anakartın destek sayfasından bakmak daha yararlı olur ama destekliyorsa Fx 6300- Fx 6100 veya Fx 8xxx Serisi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı