AMD Phenom X4 955 ısınma sorunu

Enesius

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Benim AMD Phenom X4 955 işlemcim var. Fakat kendisi çok ısınıyor. Hiçbir şey yapmadığım halde 75 dereceye ulaşıyor. Oyunlarda 80 oluyor. Fan hızım ise %50'de çalışsa bile hiçbir değişiklik olmuyor. Neden kaynaklanıyor? Nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırayla; kasa içindeki hava akımı yeterli mi? Fanlar düzgün çalışıyor mu? Sonrasında kasa ve fan temizliği, termal macun değişimi, bunlar etkili olmaz ise yeni bir soğutucu ile denenebilir.

Sırayla; kasa içindeki hava akımı yeterli mi? Fanlar düzgün çalışıyor mu? Sonrasında kasa ve fan temizliği, termal macun değişimi, bunlar etkili olmaz ise yeni bir soğutucu ile denenebilir.

Şöyle bir şey var. Ben normalde Athlon X3 veya Phenom X6 Black Edition işlemci taktığımda böyle bir sorun olmuyor ısısı 50 üstüne çıkmıyordu. İçinde hava akışı ve soğutucusu iyi. Sorun X4 ile oluyor.

Eğer bir kaç farklı işlemcide sorun yaşamıyorsanız. Yüksek ihtimalle X4 işlemcide sıkıntı olabilir. Başka ekipmanlarla (anakart vs.) deneme imkanınız varsa emin olmak için bakılabilir.

Eğer bir kaç farklı işlemcide sorun yaşamıyorsanız. Yüksek ihtimalle X4 işlemcide sıkıntı olabilir. Başka ekipmanlarla (anakart vs.) deneme imkanınız varsa emin olmak için bakılabilir.
Bende işlemcimden şüphelendim fakat kötü bir işlemci değil çünkü performansı normalde iyi. Fakat ısındığı için hem ciddi bir zarar görmesinden korkuyorum hem de ısınınca zaten performansı bayağı düşüyor. Bende şimdi idareten X3 kullanıyorum. Fakat onun kadar iyi performans vermiyor.

Hocam öncelikle anakartı sıfırlayıp soğutucunun yerine iyi oturduğundan emin olun tahminim soğutucu tam temas etmiyor yada macun tamamen kurumuş o sıcaklık aşırı yüksek

Bende de aynı işlemci var çekirdek açıp X4 yaptığımda ısı çok yükseliyor. Crackli kullandığım oyunlarda işlemci kullanımı %100 olduğu için kapanıyor bende X2 yaparak kullanıyorum. Sanırım iyi bir soğutucu ikimizede lazım

Acaba genel bir sorun mu bu tüm X4 lerde.

Acaba genel bir sorun mu bu tüm X4'lerde.

Çekirdek açıyorsunuz. Aynı OC gibi düşünün. O yüzden performans artıyor orantılı olarak ısıda artıyor. Ben oyun oynarken falan sıkıntı yaşamıyorum(CS ETS 2 PUBG Forza4) ama Mafia2 oynuyorum crackli sürekli %100 kullanım var. O yüzden çok ısınıyor. Fazla zorlamaya gelemiyor demek ki

Hocam öncelikle anakartı sıfırlayıp soğutucunun yerine iyi oturduğundan emin olun tahminim soğutucu tam temas etmiyor ya da macun tamamen kurumuş o sıcaklık aşırı yüksek.

Teşekkürler öneri için fakat şöyle bir şey var. Hepsinden eminim çünkü bir değişiklik yapmadan X3 ve X6 taktım hiçbir sorun olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…