AMD pişmanlıklar; heyecanlar ve soru işaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan bilinmiş donanım youtuberları ve yayıncıların çoğu AMD Ryzen tabanlı sistem kullanıyor ve topluyor ekran kartlarında sıkıntı çıkma olasılığı yüksek ama işlemcide inteli çok ağır dövdü sırf intel 3-5 fps fazla veriyor diye Ryzen işlemcinin özelliklerinden mahrum kalıp asılsız yorum yapmayın senelerdir AMD işlemci kullanıyorum bir sıkıntısını yaşamadım 600TL fiyat bandına satılan 1600 AF işlemcisi İntel'in 1000 TL fiyat bandında satılan işlemcisine kafa tutuyor.

Şuan için aklı olupta sistem toplayacak kişiler AMD, Nvidia tabanlı sistem toplar.

Bu ısınma olayı bi bende mi yok ?

AMD pişmanlık değil. Aldığın kasa berbat ötesi. Keşke piyasayı araştırıp kasa alsaydınız. Bunun sorumlusu AMD değil Dark firmasıdır. Ayrıca böyle bir sistem toplayıp, kötü bir kasa almak da ayrı bir ironi. AMD sistem kullanıyorum ve hiçbir ısınma sorunuyla karşılaşmadım. Tabii kurulumu düzgün yapmamış olabilirsiniz, berbat bir kasa ile ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor. Vega serisi çok ısınan bir seri ancak UV ile az güç çektiği için sıcaklığa da etkisi oldu. Firmalara atıp tutmadan önce alınan parçalara bir göz atın derim.

Amd driver'ı üzerinden voltaj ve fan ayarlarını yaptınız mı? Ekran kartı sıcaklığı hiç normal değil çünkü Sapphire Pulse RX5700XT 1600RPM hızda undervolt ile 70 derecelerde dolaşıyor. Hadi drivera ne laf etseniz haklısınız saçma salak sorunlarla boğuluyor oraya sözüm yok ama sıcaklık cidden sizdeki karttan kaynaklıdır. Yeni gelen ROG'u deneyebilir misiniz? Bu kartta aynı sıcaklıklarda dolaşıyorsa zaten kartta değil kasa direkt problemlidir. R7 3700x işlemcinin ısınmasıda hiç normal gelmedi kasanın hava akışı kötü olduğu için yaşamış olabilir misiniz? Şöyle düşünün. Kocaman odayı küçücük elektrikli sobayla ısıtmak gibi , kart odaysa soba kasa fanları sonuç ne olacak ? Oda yeterli miktarda ısınamayacak. Burada da Ekran kartıyla işlemci yeterince soğumadığı ve kasa içindeki hava akışı kötü olduğu için sıcaklık düşmek yerine dahada artıyor olabilir.

Hocam selamlar sizin adınıza çok üzüldüm büyük bi hayal kırıklığı yaşamak moral bozukluğu yaşamak çok acı bişeydir. işlemciniz ile anakartınız çok iyi. AMD ısınma sorunları tarihe gömdü enerji tüketimini zaten düzelttiler. işlemci montajını tam oturtmamış olabilirsiniz o yüzden aşırı ısınabilir. Kalitesiz bilgisayar kasaları kurmak işlemci ile ekran kartını ısınmasında büyük ölçüde etkiliyebilir. daha kaliteli kasa satın almanızı öneriyorum. işlemci montajını daha iyi yapabilen birini tanıyorsanız o yapsın. AMD'nin ekran kartları çok iyi fakat şu driver'lar o kadar bela oldu ki bir sürü sıkıntılar çıkarıyor FPS düşüşleri gibi şeyler insanın canını sıkıyor. Nvidia'nın driver güncellemesi on numara olduğu için kimse sıkıntı yaşamaz. AMD ekran kartı driver'nı çözdüğü zaman herkes rahat kullanacaktır. ben RX 5700XT satın alacağım. ben satın alana kadar AMD inşallah driver sorununu çözmüş olur. AMD RX 5XXX serisinde driver sorununu çözemezse Nvidia'nın yeni çıkacak olan 7 Nm'li RTX 3XXX serisi satın alacağım. AMD driver hatası yüzünden müşteri kaybetmeye devam edecek. Nvidia ilk başta buna benzer şeyler yapsada 6 ay sonra bu sorunu çözüyor. Ama AMD neredeyse 1 senedir bu sorunu çözemedi bir anca önce çözmesi gerekiyor herkes illahlah etti milletin driver'dan çektiği nedir yahu

Alacaksanız benim 5700X Nitro yu satayım hemen hocam. Öyle sıfır gibi duruyor.

Merhaba peki şöyle efil efil kocaman ve 500 TL yi geçmeyen kasa öneriniz var mıdır? Bu sefer de powerboos x59 aldım ancak iade edilebilir tabii.

Aynı kasa, aynı kasa konumu, aynı fan sayısı, aynı bileşenler, aynı oda sıcaklığı, aynı monitör, aynı oyun, aynı oyun grafik ayarları. AMD 70-75 derece 1700-2300 RPM fan hızı, defalarca driver sorunu; sorun kasada sandım kartı değiştirip eşit güçteki aynı marka NVIDIA kart aldığımda 65-70 derece 900-1300 RPM fan hızı. Benden uzak olsun da memnun olan da güle güle kullansın.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…