AMD pişmanlıklar; heyecanlar ve soru işaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sapphire 5700'ü Recep Baltaş ve buradaki konuları okuyarak iade ettim ve GTX 1660 Ti aldım sorun falan kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciler iyi, fiyat performans odaklı fakat ekran kartlarını öneremem. Ryzen 5 3550H kullanıyorum, I5-9300H için 1000₺ (ya da daha fazla) fark ödemem.

4-5 aydır R5 3600 kullanıyorum. Stock fan ile aşırı ısınması konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ne bir gün mavi ekran verdirdi ne sorun çıkardı. Başka soğutucu alana kadar 3.6 stock hızında çalıştırdım. Şu an da Arctic Freezer 34 ile 1.325V 4.15 GHz manual overclock ile hiçbir oyunda 60 derece üstünü görmedim(bayadır BF oynamıyorum belki BF5'de geçer). Cinebench testinde de yanlış hatırlamıyorsam maksimum 71 derece olmuştu. Prime'da 85'i buluyor tabii. Boşta Auto ayarlar 30 derece civarı oluyor. Ama herhangi program açışında vs. 40-45 derece civarı oluyor.
Kısaca yeni nesil Ryzen'ler önerilmeyecek kadar kötü değil ama ekran kartını kullanmadığım için yorum yapamam.

Yaşadığınıza üzülmekle birlikte yazınızı okurken bir hayli gülümsedim. 14 gün içerisinde, eğer ürünün tekrar satılmasını engelleyecek bir durum yoksa iade edebiliyorsunuz ki bu durumunuzda iade etmeniz sizin rahatlığınız açısından en doğrusu olacaktır gibi gözüküyor. İşlemci olarak 5, 2600 kullanıyorum, ekran kartı olarak da 1050 Ti ve çok memnunum. Gerçi çok ağır yükler bindirmiyorum sisteme düz bir kullanıcıyım. Sonuç olarak işlemcinize bir şans daha vermenizi öneririm.

Işın açıkçası, RX serisinden çektiğim sıkıntıdan sonra Aorus RTX serisi ile hayat buldum. Cok az CW var, duymak için kulağınızı kasaya dayamam lazım. AMD ekran kartlari bana uzak, sevenleri ile bol bol hata düzeltmeli günler.

Yaşadığım sorunu anlattım. Aksini düşünüyorsanız buyrun ben de sistemi kurtarırım hem de. Düzelirse nasıl düzelttiğimi de paylaşacağım.

Sizin işlemci kısmında bir sıkıntınız yok ki, yoksa ben mi eksik okuyorum konuyu? O nedenle diyorum yanlış yönlendirdiğiniz kanısındayım diye. AMD ekran kartlarının ben de sıkıntılı olduğunu düşünüyorum forumda takip ettiğim konulardan ötürü. O yüzden kendim de NVIDIA ekran kartı tercih ettim zaten. O sisteme NVIDIA bir kart taktıktan sonra hiçbir sıkıntınız kalmayacak bence.

Sonunda benimde müzdarip olduğum bir konu daha. İşlemci yönünden AMD'den memnunum ancak gaza gelip 5700XT Nitro Plus almak gibi bir hata yaptım. Model ve soğutması kusursuzdu ama sürücüleri optimizasyon özürlülüğü düşman başına. İade ederken paketi yırtık diye firma almadı uğraşmadım duruyor şu an evde satılmıyor da, insanlar çünkü sürücü sorunları dedin mi duruyor artık, çok şükür durumumda vardı o sinirle RTX 2080 aldım, ha evet çok pahalı çok kazık, ama en azından fiyatı pahalı olsa bile artık kafam rahat uğraşmıyorum sürücüydü, voltajdı diye. Daha da GPU kanadında önermiyorum AMD'yi çevreme.

Yazılanlardan şuraya geliyorum. İşlemci ve anakart aynen kalıyor. Bir şans daha vereceğim. Ekran kartını da sisteme takmama trağmen iade ettim. Eğer HB iade alırsa onun yerine Aorus ile yola devam edeceğim. Tab'i bu karar ilerde bana pahalıya mal olmaz umarım. Gerçi işlemci ve anakartı iade etsem de almaz büyük ihtimalle Hepsiburada.

Yazılanlardan şuraya geliyorum. İşlemci ve anakart aynen kalıyor. Bir şans daha vereceğim. Ekran kartını da sisteme takmama trağmen iade ettim. Eğer HB iade alırsa onun yerine Aorus ile yola devam edeceğim. Tab'i bu karar ilerde bana pahalıya mal olmaz umarım. Gerçi işlemci ve anakartı iade etsem de almaz büyük ihtimalle Hepsiburada.

İşlemciler gerçekten üzmeyecek rahat ol😂

Intel ikinci elde daha karlı bence. E5 2650, 2650 v2, 2695 V3 ve 2699 V4 olmak üzere üç adet sistem var evde, hepsinden memnunuz ve çok ucuza aldık ikinci el olarak. Ekran kartı olarak da RX570 (satıldı), Vega 56, Vega 64 ve Vega 64 lc CF var sırasıyla. Hepsinden memnunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı