AMD pişmanlıklar; heyecanlar ve soru işaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buraya gelseniz yine size çoğu üye RX 5700 XT tavsiye edecekti, kartın sorunlarını söylediğimiz zaman deliren bir kesim var. Değişik bir tarikat gibi oldu AMD sevenler.
Sorun yaşasalar dahi sonuna kadar tavsiye ediyorlar.

Bütçesi müsait olan, ben PC ile uğraşamam, ayar yapamam diyen insanlar için Intel- NVDIA ikilisi uygun.

Çok yaşadım bu durumu bu forumda, 5700XT kendim satın alıp kullanmış birisi olarak bakın almayın sorunlu sürücüleri oturmadı deyince yok benim kartta sorun varmış yok PSU'da sorun vardır yok kasada. Neyse en son NVIDIA fanı ilanı edilince bıraktım artık bir şey demeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskilerin sözü geldi aklıma konuyu okuyunca. Elektronik biraz şans işidir derler ya o misal. Ben de üç dört ay öncesine kadar İntel + NVIDIA kullanıcısıydım sorun yaşamadım. Laptobu satıp RX Vega 64 + R5 3600 e geçiş yaptım ve inanılmaz stabilite alıyorum. Hiçbir markanın fanboyluğunu yapmıyorum bu arada ama AMD işlemci konusunda daha önceki insanların söylediği gibi intel devrini kapatacak böyle giderse.

2.5 yıl X4 860K yaklaşık 6 aydır da Ryzen 3600 kullaniyorum. Hiç sorun yaşamadım. Bu 3 yıllık süreçte de hiç stok fan kullanmadığımı belirtmeliyim.

Hocam konunun markalarla alakası yok yahu. Yok AMD pişmanlıkmış Intel kazıkçıymış, geçiniz bunları lütfen. Para sizin paranız. Markalar babamızın firmaları değil. Hangi markanın ürünü paranızın karşılığını sizin talepleriniz doğrultusunda en doğru şekilde karşılıyorsa o ürüne yönelmelisiniz. Kur farkını iliklerimize kadar hissettiğimiz şu günlerde az buz paralardan da bahsetmiyoruz. O yüzden iyice araştırıp ona göre alım yapmakta fayda var.

Başlangıçta ufak kasa seçimi ve GPU haricinde bir problem göremiyorum. GPU için problem demek de pek doğru değil ama 5700 buralarda çok meşhurdur. Her gün en az 1 başlık görürsünüz söz konusu kart ile ilgili.

Intel'in NVIDIA ile daha iyi çalıştığı, AMD'li sisteme AMD GPU almanın daha doğru olduğu türevi cümlelere de itibar etmeyin. AMD+NVIDIA kullanıyorum, 3. yaşını dolduracak sistem çok şükür tık etmedi ilk günden beri. Isınma konusunda da 65Drc'nin üzerini görmedim.

Fanboy gibi görünmek istemem de AMD ekran kartını yıllar önce laptopta kullanmıştım ve memnun kalmamıştım fakat işlemci için, hele ki bu fiyat/performans oranında, AMD'yi kötülemek biraz haksızlık. Tamam kabul, Intel Intel'dir ama AMD'nin gösterdiği ilerlemenin hakkını yemeyin. AMD işlemcili 3. bilgisayarımı kullanıyorum, bir tek 2. bilgisayarımdaki FX bulldozer işlemcimden pek memnun değildim. Şu an R5 1400'ü upgrade edeceğim ve tereddütsüz R5 3600 siparişi verdim. Pişman değilim ve muhtemelen yine pişman olmayacağım.

Ekran kartında ise dediğim gibi, yalanım yok, eski tecrübelerden sonra hiç güvenemiyorum.

Her gün bu yorumları okuyunca kendi sistemim (R5 3600+ RX 5700) patlak verecek diye tedirgin oluyorum. Valla bozulsa bir gün falan diye içim içimi yiyor bazen. Şuan mükemmel çalışıyor inşallah devam eder uzun yıllar.

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama stock değil.Corsair H100X sıvı soğutucu var 240MM, bende böyle bir sıkıntı yok. Boşta Auto OC'de 36-40 civarı gidip geliyor. Oyunlarda ise 70 dereceyi geçmedi hiç. Stress testinde de en fazla 80 derece gördüm. Bu değerler iyi değerler, 240MM bir sıvı soğutucuya göre.
Şu an manuel OC kullanıyorum 4.3MHz ve 1334V de çalışıyor ve sıcaklıklar yine aynı civarlarda.
Söylediğiniz mouse lagı, titreme falan hiç olmadı. Chipset, BIOS güncellemesi veya Windows güncellemelerinin birinden olabilir. Güncellerseniz son sürüme sıkıntı kalmaz.
Ama ısınma sebebi muhtemelen, anakart ve stok soğutucu yüzünden olmuş.
Sizde ki anakart çok kötü bir anakart ve VRM sıcaklıkları 90-130 derece civarlarında çalışıyor. İşlemci de stok soğutucu dolayısıyla bu anakart ile aşırı ısınma çok normal. MSI Gaming Edge, Gaming Plus ve a-Pro şiddet ile önerilmiyor, çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ve çabuk ısınıyor, muhtemelen sıcaklıklara anakart daha büyük etken.
Kendi talihsizliğinizi AMD'ye yansıtmanız yanlış olmuş.
Aşağıdaki anakart VRM sıcaklıkları, sizin anakartınız ile aynı.
İlk resim 1312V 4250MHz'de 110 derece.
İkinci resim de 3.8 MHz default da 100 derecede çalışıyor.
Üçüncü resim de 4.2 MHz 1.25V da 120 derece de çalışıyor.

WattMan aldığım gün AMD karta tövbe ettim bundan sonraki kartım kesinlikle Nvidia olacak. Sizede geçmiş olsun AMD'nin tadına bakmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…