AMD Polaris vs Nvidia Pascal

Amd polaris mi? Nvidia pascal mı?

• Polaris

Oy: 9 37,5%
  • Pascal

Oy: 15 62,5%

• Oy verenlerin toplamı
    24

Best gpu fanboy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar amd polaris mimarisi hakkında henüz kesin bilgiler yok ama yine de sorayım size. Sizce polaris mi pascal mı? Şahsen ben pascal derim çünkü polaris düşük güç tüketimli bir mimari olmasına rağmen pascaldan kat kat düşük gibi duruyor. Bu siteden polaris 10'un özelliklerine bakabilirsiniz. Clock speed 800 Mhz demişler bana çok az geldi. Günümüz oyunları ile nasıl baş edecek bu mimari. Üstelik pascal mimarisini kullanan gtx 1080 gibi bir ekran kartı var. Bununla nasıl bir rekabete girecek? Gtx 1080 1607 clock speed'e sahip. Tamam mimariye bakarken bunlar karşılaştırılmaz ama 800 Mhz bana çok az gibi geldi. Ne diyorsunuz?

Mhz'e bakarak yorum yapmak gpu tarafında pek anlamlı olamayabiliyor. Pascal vr da çok iyi olacağını gösterdi. Polaris de bence çok güzel olacak. AMD ileriye dönük adımlar atıyordu bir süredir, özellikle grafik kısmında. Bunların meyvelerini yeme vakti de yaklaştı bence.

GCN mimarisi ile Maxwell mimarisini de karşılaştırırsan GCN mimarisinin saat hızlarının daha düşük olduğunu görürsün. Farklı mimariler olduğundan karşılaştırmak pek sağlıklı olmaz. Polaris 14nm Finfet, Pascal ise 16nm Finfet teknolojisiyle üretiliyor. Bu polarisin bir artısı. Ancak güç tüketimi açısından pek bir fark olacağını sanmıyorum.

Polaris'te asynchronous compute eski GCN mimarilerinde olduğu gibi olacaktır. Nvidia'da bu teknolojinin olacağını açıklasa da insanlara pek güven vermediler. Varsa bile donanımsal mı yoksa sadece yazılımdan gelen bir özellik mi bilmiyoruz.(Güya Maxwell'de destekliyordu.)

GCN DX. 12'de Maxwell'den daha başarılıydı. Bu Polaris ve Pascal mücadelesinde devam edecek mi bilmiyoruz.

1070 ve 1080'in güçlerine neden herkes şaşırdı anlamıyorum. En basitinden 780 Ti ve 970 ikilisini göz önüne aldığımızda 1070'in de TitanX (980 Ti'ye yakın) kadar güçlü olması normal. 1080'de elbette 1070'den daha güçlü olacaktır. 970 ve 980 ikilisi gibi.

AMD'nin yeni kartlarını görmeden yorum yapmak zor. Ancak elde olan ekran kartlarının performanslarına bakarsak ibre AMD'ye dönmüştü. Ancak AMD'nin, Nvidia'nın yeni güçlü kartlarına karşılık vermesi gerekiyor.

Son düzenleme:
GCN mimarisi ile Maxwell mimarisini de karşılaştırırsan GCN mimarisinin saat hızlarının daha düşük olduğunu görürsün. Farklı mimariler olduğundan karşılaştırmak pek sağlıklı olmaz. Polaris 14nm Finfet, Pascal ise 16nm Finfet teknolojisiyle üretiliyor. Bu polarisin bir artısı. Ancak güç tüketimi açısından pek bir fark olacağını sanmıyorum.

Polaris'te asynchronous compute eski GCN mimarilerinde olduğu gibi olacaktır. Nvidia'da bu teknolojinin olacağını açıklasa da insanlara pek güven vermediler. Varsa bile donanımsal mı yoksa sadece yazılımdan gelen bir özellik mi bilmiyoruz.(Güya Maxwell'de destekliyordu.)

GCN DX. 12'de Maxwell'den daha başarılıydı. Bu Polaris ve Pascal mücadelesinde devam edecek mi bilmiyoruz.

1070 ve 1080'in güçlerine neden herkes şaşırdı anlamıyorum. En basitinden 780 Ti ve 970 ikilisini göz önüne aldığımızda 1070'in de TitanX (980 Ti'ye yakın) kadar güçlü olması normal. 1080'de elbette 1070'den daha güçlü olacaktır. 970 ve 980 ikilisi gibi.

AMD'nin yeni kartlarını görmeden yorum yapmak zor. Ancak elde olan ekran kartlarının performanslarına bakarsak ibre AMD'ye dönmüştü. Ancak AMD'nin, Nvidia'nın yeni güçlü kartlarına karşılık vermesi gerekiyor.
Elde olan kartlara bakarsak ibre nvidia'nın tarafında değil mi? Nvidia'nın ekran kartları amd'nin kartlarından daha performanslı diye biliyorum. Örneğin 980 ti ve titan x kadar performans veren bir ekran kartı amd'nin ekran kartları arasında yok. En iyisi radeon pro duo. O da bu kartlar kadar performans vermiyor diye biliyorum.

Elde olan kartlara bakarsak ibre nvidia'nın tarafında değil mi? Nvidia'nın ekran kartları amd'nin kartlarından daha performanslı diye biliyorum. Örneğin 980 ti ve titan x kadar performans veren bir ekran kartı amd'nin ekran kartları arasında yok. En iyisi radeon pro duo. O da bu kartlar kadar performans vermiyor diye biliyorum.

R9 295 x2 titan x den daha yüksek performans veren bir kart dostum şuan piyasadaki yani en iyi ekran kartı amd'ye ait, grafik kartlar haricinde oyun için alınan kartlara baktığımızda.

F/p ürününde amd önde elbette 980ti daha iyi fakat herkez 3000tl verip alamıyor.

FuryX, yüksek çözünürlüklerde 980 Ti'den çok performans veriyor. 1080P' de ise 980Ti. Ayrıca şu an en güçlü ekran kartı pro duo.
Tabi asıl olay 960-380/ 970-390 /980-Fury-390X gibi birbirinin tam karşılığı olan ekran kartlarda. DX. 12 performanslarında zaten AMD daha öndeydi. DX. 11 destekli oyunlarda da AMD'nin performansı muadili nVidia kartları geçiyor yeni oyunlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu an için yapılacak seçim sadece markaya olan sempatiden dolayı olur. Yani bi bekleyelim AMD kartlarını tanıtsın sonrasında Pascal mı Polaris mi diye konuşuruz. Ama görünen o ki Nvidia güzel bir sıçrama yaparak kendini geliştirmiş.
Bir hafta öncesine kadar GTX970 tüm kusurlarına rağmen piyasa lideriyken bu gün 2. el fiyatları 850TL'lere kadar düştü ve yüzüne bakan yok. Hem Nvidia hem de AMD'nin yeni kartlarından beklenti büyük.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı