AMD R5 1600 AF 86 derece

oTToman16

Centipat
Merhaba arkadaşlar.
AMD Ryzen 5 1600 AF ooct testinde işlemci %100 yük altında 86 dereceyi görüyor. Normal mi?
Ooct yi çalıştırıp Core temp ile ölçtüğümde 86 derece ye çıkıyor. Test süresi 20 dk.
boşta ki derecesi 38 39 dereceler de oyun altında 55.56 dereceler de maximum.
Kasa havalandırması çok iyi 8 fan var.

Oyunda işlemci kullanımı %35 40 50 arası geziyor.
Oyunda ekran kartı kullanımı %98'lerde.

Yanlış olan bir şey var mı?

Stok fansa normaldir
Evet stok fan ama sıfır işlemci 2 haftalık
Termal macun yenilemesini ne zaman yaptınız? O.C yaptınız mı? Core performans boost açık mı? Kasanızdaki fanların dönüş hızları kaç RPM? Bakmak için Aida64 programını kullanabilirsiniz.
OC yapmadım ne ekran kartı ne işlemci. İşlemci sıfır tüm parçalar 2 haftalık

Isınsın ne olacak? Yüksek performans alamadıktan sonra niye güçlü işlemci alıyorsun. Zaten normal kullanımda 65 dereceyi çok zor geçiyor bu işlemci.
Kardeşim ne diyorsun anlamıyorum? Bu ayarı kapatınca hiçbir performans farkı olmuyor ki neden boşuna ısınsın? Gerek yok.

Oyunda 55 derece gayet iyi. Çoğu program işlemcinizi %100 yükte kullanmaz. Stres testinde o kadar dereceleri görmeniz normal. Tabii stok soğutucu da var ise.
Evet stok soğutucu var ama bu test den sonra sıvı soğutucu almayı düşünüyorum
Stok soğutucu ise normal, @oTToman16 kasa modeli nedir, 8 fani anakart nasıl bağladınız?
Rush RCA 909. Coguar tarzı netten bakabilir siniz ç
Donanımsal temizlik yaptırın.
Herşey sıfır stok fan var ondan mış sanırım

bu test den sonra sıvı soğutucu almayı düşünüyorum
Alırsanız işlemci rahatlar illa ama almanıza gerek yok. Stok soğutucu yeterince iş görüyor. Oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor diyorsunuz zaten. Stress testinde ısınmasının sebebi işlemcinin tüm çekirdeklerini %100 yük altında kullanmasından kaynaklanıyor. Oyunlarda tüm çekirdekler %100 kullanılmadığı için stress testine göre çok daha serin çalışıyor. Ha ama ben ille de alıcam derseniz sizin kararınız.

Evet stok fan var herşey sıfır tüm parçalar
Alırsanız işlemci rahatlar illa ama almanıza gerek yok. Stok soğutucu yeterince iş görüyor. Oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor diyorsunuz zaten. Stress testinde ısınmasının sebebi işlemcinin tüm çekirdeklerini %100 yük altında kullanmasından kaynaklanıyor. Oyunlarda tüm çekirdekler %100 kullanılmadığı için stress testine göre çok daha serin çalışıyor. Ha ama ben ille de alıcam derseniz sizin kararınız.
Çok teşekkür ederim. Stok fan dan dolayı bu kadar derece nin olması beni rahatlattı. Normal de tüm parçalarım sıfır. Kasam rush rca 909. Power 700W. Şu anda gta 5 metro exodus felan açtım 51 53 derece civarında işlemci kullanımı %35 pes 2020 de işlemci kullanımı %60 65 civarı sıcaklık 55 derece civarı

Çok teşekkür ederim. Stok fan dan dolayı bu kadar derece nin olması beni rahatlattı. Normal de tüm parçalarım sıfır. Kasam rush rca 909. Power 700W. Şu anda gta 5 metro exodus felan açtım 51 53 derece civarında işlemci kullanımı %35 pes 2020 de işlemci kullanımı %60 65 civarı sıcaklık 55 derece civarı
Ben GTA V'de ultra ayarlarda 60-65 derece arasında geziyorum. Kasamın hava akışı pek iyi olmamasına rağmen. CS:GO'da 50-55 derece falan ama nedense 13. Friday'de 70-75 derece oluyor. Sanırım oyunun optimizasyon sıkıntısı var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı