AMD R5 3500X olması gerekenden düşük frekansta çalışıyor

LaniaKeax

Decapat
Daha fazla  
a.png

Gördüğünüz gibi işlemcim 3.59 GHz de çalışabilecekken 2.19 GHz de çalışıyor ve işlemcim 6 çekirdekli olmasına rağmen 4 çekirdek olarak çalışıyor MSConfig üzerinden işlemcimi 6 çekirdeke getirmeme rağmen bu durum devam ediyor BIOS'a girdim pek bir şey bulamadım ve sürekli 2.19 GHz de sabit oyuna girsem bile değişmiyor ve FPS değerlerim düşük bu sistemle bile Valorant'ta drop yiyiorum.
Anakartım: ASRock B450M.
Ekran kartım: Galax RTX 2060.
İşlemci: AMD R5 3500X.
PSU: Cooler Master 700W.
RAM: XPG 8x2 16 GB RAM 3200MHz.
Ve BIOS ayarlarını bir sebepten dolayı sıfırlamıştım ondan dolayı da olabilir fikirlerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-12_135945432.png
    resim_2023-01-12_135945432.png
    15 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
MSConfig'den çekirdek tikini kaldırın ve yeniden başlatıp tekrar bakın cekirdek sayısına.

Tiki kalkıkken yapıyor.

Tiki kalkıkken yapıyor.

Ve bir de günden güne değişiyor GHz sayısı bir gün 2.19 GHz ve 4 çekirdek başka bir gün PC'yi açtığım zaman gayet normal çalışıyor işlemci. Yani 2.19 GHz çalışmak yerine 3.59 ve 6 çekirdek çalışıyor.

İşlemci sıcaklığına farkli programdan bakar mısınız? AIDA64 veya HWMonitor olabilir. İşlemci çok ısındığı için frekans kisiyor gibime geldi. Her ne kadar SS'te 32 derece gösterse de işlemci çekirdeklerinin ortalama %50 kullanımında 0W çekmesi imkansız, program hatalı ölçüyor bu durumda sıcaklık da hatalı gibi.

İşlemci sıcaklığına farkli programdan bakar mısınız? AIDA64 veya HWMonitor olabilir. İşlemci çok ısındığı için frekans kisiyor gibime geldi. Her ne kadar SS'te 32 derece gösterse de işlemci çekirdeklerinin ortalama %50 kullanımında 0W çekmesi imkansız, program hatalı ölçüyor bu durumda sıcaklık da hatalı gibi.

Hocam bir gün her şey stabil sıcaklıklar çekirdekler cghzler vesaire ama bir gün her şey bozuk attıgım SS'ler gibi günden güne değişmesi garip geliyor bana şu anda Core Temp'den baktıgım kadarıyla sıcaklık ve güç tüketimide gayet normal ama mesela PC'yi kapatıp açsam cghz değişebilir öyle yani.

Hocam ASUS Prime B450M MK2 aldım düzeldi şu an gayet sıkıntısız devam ediyorum umarımda böyle devam eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı