AMD R5 3600X sistem toplama

GörkemVarolKAP

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 - Sapphire RX 6700 10gb - 2x8 3200 MHz corsair RGB - 650w 80plus PSU - MSİ mag Forge 100R - Asus b450- plus II - 1Tb M.2 SSD - Noctua NH-U12S Kule tipi soğutucu
Merhabalar. Şu anki bilgisayar parçalarım şöyle: Core i7 2600 - GTX 1050 Ti Gaming X - 1333 MHz DDR3 8 GB Single ch. - ASUS H61M-K anakart - (tam hatırlamıyorum) 550W PSU ama eski.

Yapmak istediğim, ekran kartı hariç kasa ile birlikte satıp, üstüne biraz para ekleyip, sistemi yükseltmek ve yaparken de ileride ekran kartını değiştirirsem sistem o zaman güzel ve alacağım ekran kartına uyumlu olsun AMD R5 3600X almayı düşünüyorum. Onun yanına alacağım şeylere baktım, şunları buldum. Bunlarda sizce değiştirmem gereken şeyler var mı? Para biriktirip bu sisteme geçmeyi planlıyorum. (Linklerini atabilirim isterseniz)

MSI B450M GAMING Plus AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC)MHz mATX Gaming anakart.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4.
Gigabyte P650B 650W 80+ Bronze.
Everest metafor K700 Rainbow fan USB 3.0 oyuncu kasası.
AMD Ryzen 5 3600X

Merhabalar. Şu anki bilgisayar parçalarım şöyle: Core i7 2600 - GTX 1050 Ti Gaming X - 1333 MHz DDR3 8 GB Single ch. - ASUS H61M-K anakart - (tam hatırlamıyorum) 550W PSU ama eski.

Yapmak istediğim, ekran kartı hariç kasa ile birlikte satıp, üstüne biraz para ekleyip, sistemi yükseltmek ve yaparken de ileride ekran kartını değiştirirsem sistem o zaman güzel ve alacağım ekran kartına uyumlu olsun AMD R5 3600X almayı düşünüyorum. Onun yanına alacağım şeylere baktım, şunları buldum. Bunlarda sizce değiştirmem gereken şeyler var mı? Para biriktirip bu sisteme geçmeyi planlıyorum. (Linklerini atabilirim isterseniz)

MSI B450M GAMING Plus AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC)MHz mATX Gaming anakart.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4.
Gigabyte P650B 650W 80+ Bronze.
Everest metafor K700 Rainbow fan USB 3.0 oyuncu kasası.
AMD Ryzen 5 3600X

Everest kasa yaklaşmayın bence Gigabyte PSU yerine FSP Corsair High Power seçilebilir.

Bütçe nedir? Ona göre tavsiyede bulunalım.
kasayı sattığımda ve üstüne para koyduğumda 4k olur bu sistem topladığım 3900 ediyor
Bahsettiğiniz anakart stoklarda yok, onun yerine MSI B450M Pro-M2 alabilirsin. Sistemde kullandığın kasa önerilmiyor kalitesiz bir marka onun yerine Corsair Spec-Delta RGB 650W 80+ almalısın. Bütçene göre SSD önerebilirim.
ssd var 120 gb yetiyor bana ve şuan zaten hemen almayacağım için stoklara gelebilir dediğiniz kasa güzel fakat ATX Mid Tower , mATX uyumlu mu tam emin değilim bu konuda ve bahsettiğiniz anakart modeli benimkinden farkı nedir?
Bahsettiğiniz anakart stoklarda yok, onun yerine MSI B450M Pro-M2 alabilirsin. Sistemde kullandığın kasa önerilmiyor kalitesiz bir marka onun yerine Corsair Spec-Delta RGB 650W 80+ almalısın. Bütçene göre SSD önerebilirim.
bu arada sisteminize baktım yapmak istediğim sisteme çok benziyor bottleneck, darboğaz sorunu çok sıkıntı çıkarıyor mu oyunlarda vs. ? akıcı mı

Son düzenleme:
Yerinizde olsam ekran kartını Sapphire RX 5700 XT işlemciyi Ryzen 5 3600 soğutucu olarak Arctic Duo 34 alırdım.
ekran kartımın yükseltmem gerektiğini biliyorum fakat ekran kartı sorununa giricek olursam altından kalkamam o yüzden şimdilik ekran kartıyla idare edip para biriktirip almayı düşünüyorum rtx 2060 veya rx 5700 alabilirim ama şuan yapamam maalesef

ekran kartımın yükseltmem gerektiğini biliyorum fakat ekran kartı sorununa giricek olursam altından kalkamam o yüzden şimdilik ekran kartıyla idare edip para biriktirip almayı düşünüyorum rtx 2060 veya rx 5700 alabilirim ama şuan yapamam maalesef
gtx 1050 ti ile 3600x in oyun performanslarına baktım bir kaç yerden darboğaz olsa da o kadar çok sıkıntı yaptığını görmedim o yüzden size sordum benzer sistem kullanıyorsunuz sizin de ekran kartınız düşük işlemciye göre
mATX anakartların donanımları ATX anakartlar kadar iyi olmuyor yani benim görüşümce pek bir farkları olmuyor. ATX anakartların soğutma ve kompenentleri daha kaliteli oluyor bundan bahsediyorum.
anladım fakat bildiğim kadarıyla b450 anakartlar mATX oluyor bu konuda çok bilgim yok sadece o kasada vidaların yerleri uyumlu mu onu merak ettim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı