AMD R5 M230 Format Sonrası Tanıtamama Sorunu

İlk olarak;
  • Boot kısmında PXE boot the LAN olanı disable yap.
  • Exit kısmında Other OS yerine Win 10 varsa, Win 10 yoksa Win 8 olanı seç.
  • Configuration kısmında graphic device olanı değiştir.

*Insydeh20 Lenovo'da Other OS Yerine Windows 8 seçildiğinde default settings seçeneğine basınız

Lenovo G510 Laptop kullanıyorum yaklaşık bir hafta öncesinde bilgisayarımda Windows 10(MBR) kuruluydu her şey stabil ve sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarım biraz doldugu için format atmaya karar verdim. Formatı temiz bir şekilde attıktan sonra Windows Update aracılıgıyla güncellemeleri yatım ve sürücü driverlerini yükledim. Intel ekran kartı, ses kartı, touchpad gibi driverlerin hepsini yükledi. Önceden AMD ekran kartı sürücüsünü de yüklüyordu fakat bu sefer yüklemedi. Belki ISO dosyası sıkıntılıdır diye düşünüp baska bir Windows 10 ISO dosyası ındırdım ve UEFI olarak attıgım formatı tekrar MBR formatında attım. Windows Update yine sürücümü bulmamıstı.

Windows 8.1 yükleyip denedim ve sorun hala deva etti. AMD'nin sürücüsünü internetten indirip kurmaya çalıştım fakat Windows update ile sürücü yüklenmediği için driver bilgisarımdaki ekran kartını göremiyordu. Gizli aygıtlara baktıgımda da hiçbir şekilde AMD R5 M230 ekran kartımı göremiyorum. Bu arada BIOS'tan switchable graphics ayarını değiştirmeyi denedim ve BIOS update yaptım sonuç yine aynı. DDU ile her şeyi kaldırıp tekrar denedim hiçbir şekilde ekran kartımı aktif duruma getiremiyorum.

İnternette gördüğüm birkaç videoda bu tür sorunlarda GPU'ya ısıl işlem uyguluyorlarmış. Eğer yine çalışmaz ise GPU'yu değiştiriyorlarmış. Bilgisayarım eski olduğu için tamir işine girmemeyi düşünüyorum. Ve sorun formattan sonra olduğu için Yazılımsal olduğunu düşünüyorum yaklaşık 3, 4 kez format atmayı denedim.

Eki Görüntüle 252639

@Recep Baltaş @Mikail Fidan @Murat5038

Sistem özelliklerim:
  • Intel i5 4200m CPU
  • AMD R5 M230 Ekran kartı
  • 6 GB RAM
  • Windows 1o Pro 64 Bit 1703

Sorununuz ısıl işlemlik değil. insydeh20 BIOS'lar tanınmayan ekran kartlarında açılırken hata kodu verirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Switchable Graphics di UMA Graphics olarak değiştirdim fakat Switchable Graphics'de de değişen bir durum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı