Çözüldü AMD R5 M230 sistem Total War Attila kasma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baronraymond

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2019
Mesajlar
7
Bilgisayarım laptop'tur.
Format atmadan önce ve 8 GB RAM takmadan önce bilgisayarımın özellikleri:






Bu şekildedir.
Format attıktan sonra ve 8 GB RAM taktıktan sonra bilgisayarımın özellikleri bu şekildedir:







Bu şekildedir.

Bilgisayarıma format atmadan önce Windows 8.1 bir yüklü, 6 GB RAM takılı, ekran kartım AMD Radeon R5 230M'di. Total War: Attila oyununu kasmadan düşük ayarlarda oynayabiliyordum. Bilgisayarıma format atıp Windows 10'a yükseltip, RAM'i 12 GB yaptım. Bilgisayarım laptop olduğundan ekran kartına oynama yapmadım. Fakat AMD R5 230M (3. Fotoğraf) gözüken ekran kartı format sonrası isim değiştirip AMD Radeon HD 8500M (6. Fotoğraf) gözükür oldu.

Total War: Attila oyununu açtığım zaman dünya haritası veya savaş ekranlarında; ekranı sağa-sola, yukarıya-aşağıya kaydırdığım zaman lip lip ediyormuş gibi donmalar, kasılmalar oluyor. Ekran kartı driver'ını güncelledim girdim. Oyunu sorunsuz oynadım. Oyunu kapatıp tekrar açtığımda tekrardan donmalar ve kasılmalar oldu. Ekran kartı driver'ını tekrar silip güncelledim. Bu işlemi 3 kere farklı zamanlar da tekrar yaptım. Oyundaki kasılma sorunu düzelmedi.

Format sonrası aynı kasılma sorunu Total War 2'de de olmuştu. İlk defa ekran kartı driver'ını güncelledikten sonra düzeldi ve bir daha olmadı. Şu anda da sorunsuz oynuyorum.

Total War: ATTILA kasılma ve donma sorununu nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Radeon Anti-Lag'i kapatıp deneyin. Olmazsa oyun içinden V-Sync'i açıp deneyin bir de. Ayrıca tam ekran devrede olsun, bir önceki menüde o.
RAM nasıl 12 GB oldu? 8 GB + 4 GB mı taktın?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Print Screen ile ekran görüntüsü alabilirsiniz. Böyle okuması zor oluyor.

Sorunuza gelecek olursak:

Intel sürücüsünü güncelleyin: Download Intel® Graphics Driver for Windows* [15.40]

Ekran kartının 8500 gözükmesinde sorun yok. Oyunun ayarları nasıl? Fulscreen modunda deneyin derim ilk olarak. Bir de Radeon ayarlarını kontrol edip bizimle paylaşabilirsiniz.
 
RAM nasıl 12 GB oldu? 8 GB + 4 GB mı taktın?
4 + 2 GB RAM vardı, 4 + 8 GB RAM oldu.

Bunu denedim ama aynı sıkıntı devam etti.


Dediğiniz Intel sürücüsünü indirdim. Hata verdi fotoğrafını atıyorum.


Hatadan sonra otomatik yükleyiciyi indirip kurdum. Mevcut driverınız güncel dedi.



Bilgisayarımın özelliklerini ekran görüntüsü alarak atıyorum:



Oyun ayarlarını kurduğumdan beri hiçbir değişiklik yapmadım. Aşağıdaki gibi:



AMD Ekran kartının ayarları:



Başka istediğiniz bilgi varsa vermeye çalışırım. Eksik paylaştığım bir şeyler varsa verebilirim.
Ekran görüntüsünü video şeklinde kaydetme programı önerirseniz, oyunu açtığında nasıl olduğunu kısa bir video olarak paylaşmaya çalışırım. Tabii ki buraya video atılmıyorsa YouTube veya başka bir siteye yükleyerek linkini atmak isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Radeon Anti-Lag'i kapatıp deneyin. Olmazsa oyun içinden V-Sync'i açıp deneyin bir de. Ayrıca tam ekran devrede olsun, bir önceki menüde o.
Radeon Anti-Lag'i kapattım. V-Sync dediğiniz ayarı bulamadım. Fakat oyun ayarlarında Grafik ayarları kısmında "Pencerede çalıştır" butonuna bastım. Sonunda düzeldi. Sanırım pencerede çalıştırmak işe yaradı. Herşey için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…