AMD R7 240 4 GB overclock sonrası 68° derece fazla mı?

iPoseidon

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım overclock sonrası 68° oldu, normalde 30-35 arası gidip-geliyor. 68° derece yakar mı ekran kartını? Yani sakıncalı mı, yoksa normal değerler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yakma olayları eskide kaldı artık, yalnızca frekans artışı ile hız aşırtma yaptıysan sıcaklıklara çok bir etkisi olmaz zaten, asıl farkı voltaj verdiğinde fark edersin. Asım'ın da söylediği, yük altında 68 derece hiçbir problem yaratmaz, gayet olası bir değer.
Stabiliteyi sağlamak, stabil eşiği aşmamak adına yapılır bu bahsettiğin olay. Direkt sona çekersen yük altında görüntü vermeyi kesebilir - görüntüde bozulmalar meydana gelebilir, veya stabil de kalabilir.
Eğer stabil kalıyorsa, stok haline kıyasla daha performanslı çalışıyorsa ve sıcaklıklar iyiyse problem yok.

Mesela CPU'lara hız aşırtma yaparken bazı çekirdekler çalışmayı durdurur, GPU gibi değildir, bazı çekirdekler dursa bile kalanı ile yola devam edebilir. Görünürde bir problem olmasa bile performans anlamında yarar değil, zarar getirmiş olabilir. Bu yüzden performans testine sok her zaman, eski ve yeni değerlerde performans elde etmiş misin gör.

Valley Benchmark kullanabilirsin; Valley Benchmark Windows Deneme Sürümü İndir

peki bir sorum olucak ben pek anlamıyorum ama voltaj verdikce daha fazla performansmı alıyoruz
veya msi afterburnerda Power limit var onumu arttırıcaz yani ? bende yük altında 56 Derece alıyorum o.c modda korkuyordum yüksek diye normalmiş

Voltaj vermek tek başına performans getirisi sağlamaz. Yüksek frekansta stabil çalışabilirse; ancak bu şekilde performans artışı görülür. Ve frekansı belirli bir seviyenin ötesine yükseltebilmek için mecburen voltaj vermek - voltaj yükseltmek zorunda kalırsın bunun da sebebi; yukarıda da bahsettiğim üzre, stabilitenin bozulmasını engellemektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…