AMD R7 240 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

volkanarslan4

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1L9Tm62x_DdFgZl_mmG841-r_YKtuUaOd/view?usp=sharing
Ekran kartı
AMD R7 240
Anakart
MCP61M-M3(V2.0)
İşlemci
AMD Athlon II X4 640 Processor 3.00
Merhaba, birkaç gündür bilgisayarım mavi ekran hatası veriyor. Açılınca veya hiç açılmadan oluyor. Örneğin bugün hiç açılmadan mavi ekran hatası verdi. Daha sonra kapandı kendi kendine açılır gibi ışıklar açıldı ama ekran hiç gelmeden siyah ekranda kasanın ışıkları gitti geldi gitti geldi. Bu şekilde döngüye girdi açılmadı bilgisayar. Minidump dosyası oluşmuyordu nedenini bilmiyorum fakat bugün ilk kez oluşmuş. Hemen paylaşmak istedim. Yardımcı olur musunuz?

Dostum fm1, fm2, am2, am3 sistemler ömürlerinin sonlarına geldiler. Ben de daha kısa bir süre öncesine kadar 10 yıllık bir am3 sistem kullanıcısıydım. (Msi 990 gaming + fx-8370)

Bilgisayarındaki sorunun ana kart kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yüzde 50 ekran kartı yüzde 50 ana kart arızası diye de bir tahminim var. Bu sistemlerde kullanınan kapasitörler Am4 ve Am5'ler kadar iyi değiller.

Kesinlikle ömrünün bittiğini düşünüyorum ben de. Muhtemelen ekran kartından kaynaklı değildir çünkü ekran kartı çok eski değil sıfır olarak yeni almıştım 1-2 sene oluyor. Ama diğer her donanım nereden baksan 10+ seneliktir. Teşekkür ederim cevap için.

Merhaba.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası aldığınızı gördüm. Döküm çok ciddi manada bozulmuş.
Kod:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a)
An attempt was made to access a pageable (or completely invalid) address at an
interrupt request level (IRQL) that is too high.  This is usually
caused by drivers using improper addresses.
If a kernel debugger is available get the stack backtrace.
Arguments:
Arg1: ffffffffffffff8b, memory referenced
Arg2: 00000000000000ff, IRQL
Arg3: 00000000000000ff, bitfield :
    bit 0 : value 0 = read operation, 1 = write operation
    bit 3 : value 0 = not an execute operation, 1 = execute operation (only on chips which support this level of status)
Arg4: fffff8037524179f, address which referenced memory

Debugging Details:
------------------

***** Debugger could not find nt in module list, module list might be corrupt, error 0x80070057.

PEB is paged out (Peb.Ldr = 00000223`79308878).  Type ".hh dbgerr001" for details
Missing image name, possible paged-out or corrupt data.

SYMBOL_NAME:  Unknown_Module_00000000`00000000+e

MODULE_NAME: Unknown_Module

IMAGE_NAME:  Unknown_Image

FAILURE_BUCKET_ID:  CORRUPT_MODULELIST_AV

Döküm bu kadar bozuk bir şekilde oluşmuşsa RAM bellek ve disklere odaklanmamız gerekecek.

HD Tune 5.75 sürümünü indirerek sisteme bağlı tüm disklere "Quick Scan" kaynaklı şekilde "Error Scan" uygulayın. Test sonuçlarıyla birlikte aynı uygulama üzerinden "Health" menüsünü de paylaşabilirseniz sevinirim. 6.xx deneme sürümlerinde tüm sektörlere tarama yapılamıyor, bu nedenle 5.75 ile yapmanızı istedim.

Ek olarak ise MemTest86 ile RAM belleklere bir test yapalım. RAM belleklere hız aşırtma yapıldıysa bunu kaldırdıktan sonra testi yapabilirsiniz.

Merhaba dediğiniz şeyleri yaptım. Sadece en sonda dediğiniz şeyi yapamadım çünkü şu an elimde USB yok maalesef. Şimdilik bunları yorumlar mısınız?

Dosya Ekleri

• 23.PNG
    38,9 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Alıntısı.PNG
    24,9 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba dediğiniz şeyleri yaptım. Sadece en sonda dediğiniz şeyi yapamadım çünkü şu an elimde USB yok maalesef. Şimdilik bunları yorumlar mısınız?
Elbette.

Diskte bozuk sektör olduğu görünüyor.
Bozuk olan sektördeki veriler yeni bir sektöre aktarılmış. (Reallocated Sector Count)

Durumu stabil olmayan, her an arıza verebilecek 15 tane sektör var. (Current Pending Sector)

Tarama yaptığınız diskte net şekilde bir donanımsal arıza bulunuyor. Sistemden en kısa sürede verileri yedekledikten sonra ayırmanız tavsiyemdir.
Onun haricinde başka bir şey göremedim.

İmkanınız olduğu zaman yapabilirsiniz, acele etmenize gerek yok.
Önerme her şekilde 1 değerine ulaştı. RAM bellekte sorun çıkmasa dahi diskte sorun olduğunu artık biliyoruz.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Sistem bayağı eski bir sistem o yüzden yeni bir sisteme geçmek çok daha iyi olacaktır muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…