AMD R7 260x eGpu ile Açılmıyor

Darkral

Centipat
Toshiba satalleite L50 C177 model laptoba sahibim. Aliexpress'ten exp GDC eGPU V8.0 modelini sipariş verdim. 500 Watt'lık güç kaynağı ile videolarda anlatılan kurulumun aynısını yaptım ama PowerColor AMD R7 260X model ekran kartını taktığımda ve laptop açma düğmesine bastığımda ekran gelmiyor, siyah ekran gösteriyor. Elimde bulunan AMD Sapphire HD8510 ekran kartını taktığımda onu direk aygıt yöneticisinden görebiliyorum, güç kaynağı sorunsuz çalışıyor ve eGPU sorunsuz çalışıyor, ondan ama R7 260X ekran kartını takınca neden açılmıyor? 6 pinlik gücünü direk güç kaynağından bağlıyorum ya da eGPU'dan 6 pinlik gücüne kablo takıyorum yine siyah ekran var. Laptopa görüntü gelmiyor, ekran kartı fanı dönüyor ama siyah ekran gitmiyor, laptop ismini bile, BIOS'u bile göremiyorum. Bunun sebebini bilenler lütfen bana yardım edebilirler mi? Toshiba utility BIOS'unda harici ekran kartını devre dışı bırakma yazmıyor, hiçbir ayarlama yapılamıyor. Bir de ama HD8510'unu direk görüp açıp R7 260 X'i takınca açılmayışını anlamadım HD8510 onda güç girişi yok direk takınca açılıyor anlamadım vallahi, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 84
  • image.jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 79
  • image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 82
eGPU olayı çok sıkıntılı. Bende denemiştim.Birde %30 civarı bi kayıp var bağlantı noktasına göre de artabiliyor bu oran. Laptopta modlu bios falan kurulması gerekiyordu. Biosu çökerttim değiştirdiler.
-Öncelikle kablolamada sıkıntı gözükmüyor.
-Laptopa wifi modül yuvasından taktınız muhtemelen.
-Ekran kartınızı monitör ya da TV'ye bağlayarak bir deneyin görüntü almayı.

WIFI yuvasından NGFF kablo ile bağladım harici monitöre, DVI kablo ile bağladım monitörde ekran gelmiyor, büyük ihtimal laptobumdaki harici ekran kartı ile çakışıyor diyeceğim ama HD 8510 ekran kartını bağladığımda neden direk açılıyor onu anlamıyorum. Bu R7 260X ekran kartı güç takılmayınca açılmıyor normalde onla mı ilgisi var? Yoksa harici ekran kartı ile çakışıyor mu ondan mı anlamadım. Laptobumda harici ekran kartı sökülmüyor birde birleşik anakarta ne yapayım? Ortada kaldım vallahi bilgisayarcılara götürsem onlar anlar mı acaba?

Dahili ekran kartın optimus teknolojisi içerdiği için kapatman oldukça sıkıntılı bir işlem olacaktır. Biostan devre dışı bırakmak gerekiyor ancak birçok anakartta üreticiler bu özelliği kapatarak sunuyorlar. Birçok bilgisayarcı bu sistem hakkında bilgi sahibi bile değil. Şöyle bir durum var harici ekran kartı ile çakışma da olabilir ancak o sistemin usbden başlatılan bir yazılımı var eGPU DIY. DIY eGPU Setup 1.35 - Technopat Sosyal burayı bir okuyun derim.

size bir şey danışiyim aliexpressten gtx960 sipariş ettirip egpu ile o dediğiniz egpu dıy ile bağlasam açılabilirmi sizce ? bana göre gtx 960 nvidia kendi laptobum 930m nvidia çakışma olmaz direk açılır tarzı sizce ne yapabilirim?

Asıl sorun Nvidia kartlarda çünkü optimus teknolojisinden dolayı devre dışı bırakmanız modsuz biosla oldukça zor. Çakışma sorunu yaşarsınız. Laptopunuzda Nvidia var ve devre dışı da bırakamıyorsanız Nvidia kart almayın boşa masraf olur.

yardımınız için çok sağolun teşekkürler size son bir şey soracağım sizin önerebileceğiniz bir ekran kartı varmı? modsuz bios için uyabilecek ben bir tane alacağım şansımı deneyeceğim olur olmaz bilmiyorum artık egpu aldım boşa almış olmak istemiyorum vallahi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…